Gülce Başer polisiyesi "Yanığı Bulmak", Mylos Kitap'tan çıktı

Gülce Başer polisiyesi "Yanığı Bulmak", Mylos Kitap'tan çıktı

Gülce Başer'in ilk polisiye romanı Bir Ceset Bir Söz 2015'te yayımlanmış, kitap Dünya Kitap Yılın En İyi Polisiye Romanı Ödülü'nü almıştı. Başer'in ilk romanın izinden giden yeni polisiyesi Yanığı Bulmak, Mylos Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı...

Sade ve yalnız hayatının tadını çıkaran Nihal'in yolu, tuhaf tesadüfler sonucu yine Hakan'la kesişir. Nihal, bir anda ortadan kaybolan ünlü futbolcu Yanık'ın peşine düşer ve... 

Şiirleri ve akademik çalışmalarıyla tanınan Gülce Başer'in ilk polisiye romanı, 2015'te Bir Ceset Bir Söz adıyla yayımlanmıştı. Bu romanla Dünya Kitap Yılın En İyi Polisiye Romanı Ödülü'nü alan Başer'in yeni polisiyesi Yanığı Bulmak, ilk romanın izinden gidiyor.

Başer, daha da zor bir kurgunun altından kalkmayı başarırken Bir Ceset Bir Söz'deki karakterleri yeni bir macerada buluşturuyor. 

Gülce Başer polisiyesi "Yanığı Bulmak", Mylos Kitap'tan çıktı - Resim : 1

Yanığı Bulmak'la ilgili Türk polisiyelerinin duayen ismi Erol Üyepazarcı şunları söylüyor: "Gülce Başer'in ilk romanındaki kahramanlarının başrolde olduğu yeni yapıtı, polisiye roman seven veya 'kaçış zevkini' doyasıya tatmak isteyen okura hararetle önerilecek bir roman. Son yıllarda artık bir zamanların baştacı olan, sonra da 'postmodern roman' gibi biz ihtiyarların bir türlü zevk alamadığı akımlarla unutulup giden 'toplumsal roman'ın işlevini polisiye romanın üstlendiği gerçeğini, Başer'in yeni romanı Yanığı Bulmak da kanıtlıyor. Yazarımız hiç ukalalık yapmadan, nutuk atmadan değer yargılarının erozyona uğramasını, gerek Nihal'in kişiliğiyle gerek başarıyla çizdiği bitip tükenmiş ama yine de bir şeyler yapmak için çalışan polis ve gizli servis elemanlarının davranışlarıyla çarpıcı bir şekilde vurguluyor."

Yanığı Bulmak, Mylos Kitap etiketiyle tüm Türkiye'de raflarda... 

polisiye roman Mylos Kitap