Genco Erkal, "Merhaba" ile seyirciye merhaba diyor

Genco Erkal, "Merhaba" ile seyirciye merhaba diyor

Tiyatro sahnesindeki 60. yılını kutlayan Genco Erkal, Merhaba oyunuyla seyirciye "Merhaba," diyor. Aziz Nesin, Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve Shakespeare'in ağzından izleyiciye seslenen usta oyuncu, bu akşam Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde.

Bu sezon sahnedeki 60. yılını kutlayan Türk tiyatrosunun duayeni, usta oyuncu Genco Erkal, uyarlayıp yönettiği tek kişilik Merhaba oyunuyla bu akşam 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde. 

İlk kez iki yıl önce New York'ta sahnelenen oyun, edebiyat dünyasının beş büyük ustasıyla tiyatroseverleri müzikli bir yolculuğa çıkarıyor.

Merhaba, Erkal'ın "Benim yazarlarım,"dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare'in yapıtlarından oluşuyor. Yıllar öncesinden seyirciye seslenen yazarlar, dünyanın ve ülkemizin halleri üzerine kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren bazen de öfkeli gözlemleriyle yaşadığımız günlere ve geleceğe ışık tutuyor.

Genco Erkal, bu akşamki performansının ardından 5 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi, 6 Ekim'de de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahne alacak...

tiyatro Genco Erkal Merhaba Aziz Nesin Can Yücel Nâzım Hikmet Shakespeare Kadıköy Halk Eğitim Merkezi