Gazetecilerin kabusu olan ünlülerin bodyguard'ı hayatını kaybetti

Magazin Haberleri Kültür Sanat haberleri
Gazetecilerin kabusu olan ünlülerin bodyguard'ı hayatını kaybetti

Aralarında Kiss, Iron Maiden, Billy Idol ve Prince'in de bulunduğu dünyaca ünlü isimlerin bodyguard'lığını yapan Big lakaplı John Harte hayatını kaybetti.

70'lerin ortasında Kiss grubunun fotoğrafını çektirmemek için gösterdiği olağanüstü çabayla dikkatleri üzerine çeken 'Big John' Harte, 1983 yılına kadar bu görevini başarıyla yapmış ve efsane olmuştu.

Haber Global'in edindiği bilgiye göre Big John Harte, uzun süredir mücadele verdiği kansere yenik düştü.

70 yaşındaki bodyguard'ın ölümünü podcast'leriyle tanınan Mike Brunn duyurdu.

Gitarist Paul Stanley, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Çok üzücü, Big John Harte başlangıçtan beri ailemizin bir parçasıydı. Kansere karşı cesurca savaştı, onu onurlandırmak istiyorum. O Kiss dünyasında bir efsane oldu. Ailesine başsağlığı diliyoruz" diye yazdı.

Eski gitarist Ace Frehley de Facebook'tan "O hayatımı birçok kez kurtardı. Ben de onun hayatını kurtarmayı dilerdik. Ben Kiss'ten ayrıldıktan sonra bile onunla iletişimde kalmaya devam ettik" diye yazdı.

Iron Maiden'ın davulcusu Nicko McBrain ise Broadway World'e yaptığı açıklamada "O bizimle yıllarca çalıştı, onunla ilgili unutulmaz hikayelerim var. Harika bir insandı ve çok değerliydi. Onu özleyeceğiz" dedi.

Harte, 2018 yılında Michael Cavacini'ye konuşmuş ve "Bu işe 1976 yılı Ocak ayında Kiss grubuyla başladım. Birlikte Avrupa'ya gittik. Turdan sonra görevim sona erecekti ancak Menajerleri Bill Aucoin onlarla kalmamı istedi. Bu 9 yıllık bir hikayeye dönüştü. Menajer değişiminin ardından bir süre gruptan ayrıldım ancak sonra onları Brezilya'ya götürüp gösterilerini ayarladım. Sonrasında da Iron Maiden ile çalışmaya başladım" demişti.

Harte o röportajında "Herkesin düşündüğü çok gazeteci kamerası kırmadım. Parçalamaktansa daha sağduyulu olmaya çalıştım. Genelde fotoğrafçıları "Çekmeyin" diye uyarıyorduk. Elbette kimileri fotoğraf çekmeyi denerdi ve onları yakalardım. Makinelerinden filmleri alırdım, direnirlerse 'Öyle ya da böyle o filmi alacağım' derdim. Genelde bana kameralarını verirlerdi ben de filmleri alırdım. Bazıları ise kaçmaya çalışırdı ve bundan nefret ederdim. Kaçanları takip etmem gerekirdi" diye konuşmuştu.

Efsane bodyguard, gazetecilerden kurtardığı film başına gazetecilere para verdiğini de doğrulmaıştı. "Grup üyeleri bunun adil olduğunu düşündü. Aldığım filmler için gazetecilere film başına 5 ya da 10 dolar verirdim. Bu da genelde sorunu çözerdi" şeklinde konuşmuştu.

Kiss grubu

Kiss grubu

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Iron Maiden Billy Idol