Gaz odalarından kurtulan ünlü oyuncu yaşamını yitirdi

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Gaz odalarından kurtulan ünlü oyuncu yaşamını yitirdi

13 kardeşi ve anne-babasının gaz odalarında katledildiği Auschwitz'den sağ kurtulan ünlü oyuncu Robert Clary hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Robert Clary, 96 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti.

Hogan's Heroes filmiyle hafızalara kazınan oyuncu Robert Clary'nin 96 yaşında Los Angeles'ta hayata gözlerini yumduğu duyuruldu.

Gaz odalarından kurtulan ünlü oyuncu yaşamını yitirdi - Resim : 1

ROBERT CLARY KİMDİR?

Evinde son nefesine veren Clary, TV'de yayınlanan Hogan's Heroes dizisiyle ses getirmişti. Dizide Louis LeBeau karakterini canlandırmıştı. 1965 ile 1971 yılları boyunca 6 sezon boyunca deva eden dizide bir Nazi kampındaki savaş esiri Amerikalıların hayatı konu ediliyordu. Dizinin ana kadrosundan hayatta kalan son oyuncu Robert Clary'ydi.

Ortodoks Yahudi bir ailenin 14 çocuğundan biri olan Clary, II. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından ailesiyle birlikte Auschwitz Kampı'na gönderilmişti. Anne, baba ve kardeşleri gaz odalarında öldürülen Clary, 31 ay sonra Auschwitz Kampı'ndan sağ olarak kurtulmayı başarmıştı. Tüm ailesini kaybeden ünlü oyuncu, önce Fransa'ya gitmiş, 1949 yılında ise Los Angeles'a göç etmişti.

Oyunculuk kariyeri boyunca yaşadığı bu korkunç zamanları anlatmaktan çekinen Clary, 2015 yılında bir röportaj vermiş ve Auschwitz'te yaşadıklarını anlatmıştı.

Clary ayrıca Ten Tall Men ve Thief of Damascus gibi filmlerin yanı sıra Broadway'de de boy göstermişti.

Ayrıca televizyonda Days of Our Lives ve The Young and the Restless'da da oynamış. Birkaç caz albümü de çıkarmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Los Angeles Auschwitz 2022'de hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti