Ferzan Özpetek'in 'Şans Tanrıçası' İtalya'nın Oscar adayı listesinde

Ferzan Özpetek'in 'Şans Tanrıçası' İtalya'nın Oscar adayı listesinde

İtalya'nın en saygın ödüllerini kazanan Ferzan Özpetek'in son filmi La Dea Fortuna (Şans Tanrıçası), İtalya'yı Oscar ödüllerinde temsil edecek aday adayı filmler listesinde yer aldı.

Ferzan Özpetek’in son filmi La Dea Fortuna (Şans Tanrıçası) İtalya’yı Oscar ödüllerinde temsil edecek aday adayı filmler listesinde yer aldı.

Şans Tanrıçası’nın da aralarında olduğu İtalya’yı Oscar’da temsil edecek 25 film içinden hangisinin seçildiği 24 Kasım tarihinde belli olacak.

Ferzan Özpetek'in 'Şans Tanrıçası' İtalya'nın Oscar adayı listesinde - Resim : 1

Aynı film İtalya’nın en popüler sinema dergisi olan CİAK’ın okuyucuları tarafından en iyi film seçildi. Özpetek bu yıl 77. Uluslararası Venedik Film Festivali bünyesinde düzenlenen İtalyan Yazar ve Yayıncılar Derneği SİAE tarafından verilen onur ödülünü de aldı.

Ferzan Özpetek'in 'Şans Tanrıçası' İtalya'nın Oscar adayı listesinde - Resim : 3

Ayrıca İtalyan sinema eleştirmenleri ve yazarların oluşturduğu İtalya Sanat ve Deneme Sinemaları Federasyonu FICE’nin Şans Tanrıçası filmi başta olmak üzere kariyeri boyunca gösterdiği başarılar, senaryo yazma ve sahneleme yeteneği, oyuncuların performansını yönlendirme becerisi ile izleyicilerin büyük beğenisini kazanması neden gösterilerek ülkenin en prestijli ödüllerinden birine daha layık görüldü.

Kaynak: Haber Global TV

Ferzan Özpetek Şans Tanrıçası Oscar İtalya