!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13 Eylül'de izleyiciyle buluşuyor

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13 Eylül'de izleyiciyle buluşuyor

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13 Eylül'de başlıyor. 22 Eylül'e kadar İstanbul'da, 19-22 Eylül tarihleri arasındaysa İzmir ve Ankara'da takip edilebilecek festivalde yer alan filmler ve jüri üyeleri açıklandı.

19. yılına giren !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında seyirciyle buluşacak filmler belli oldu. Festival, !f Galalar, !f Efsaneler, !f Belgeseller gibi birçok farklı seçkiyle izleyici karşısında olacak.

!f Galalar seçkisinde aralarında Roy Andersson'un son filmi About Endlessness, Sundance Film Festivali'nden Jüri Büyük Ödülü ile dönen The Souvenir, Jim Jarmusch'un yönettiği The Dead Don't Die, Dominga Sotomayor Castillo imzalı Too Late to Die Young ve I Lost My Body'nin de olduğu toplam 10 film gösterilecek. 

TÜRK SİNEMASININ EFSANELERİ FESTİVALDE 

Ulusal sinemanın hafızasını aydınlatan !f Efsaneler, dönemlerinin önemli yapımlarını seyirciyle buluşturuyor. İzleyici, Tabutta Rövaşata, Ağır Roman, Eşkıya, C Blok ve Salkım Hanım'ın Taneleri gibi efsane Türk filmleriyle Türk sinema tarihinin yakın geçmişine bir yolculuk yapacak.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13 Eylül'de izleyiciyle buluşuyor - Resim : 1Zamana direnerek her daim yeni kalmayı başarabilen filmler, !f Kült seçkisinde seyirciyi bekleyecek. Bu seçkide, David Lynch'in yönettiği Blue Velvet, Eraserhead, Lost Highway gibi dünya sinema tarihinin önemli filmleri yer alıyor.

FESTİVALDE YER ALACAK DİĞER FİLMLER 

Ve !f Belgesel bölümü: Richard Lowenstein imzalı Mystify: Michael Hutchence, Avustralyalı rock grubu INXS'in vokalisti Michael Hutchence'ın hayatına ortak ediyor seyirciyi. Seçkide Türkiye'de 100 bin izleyiciyle bağımsız yabancı filmler arasında rekor kıran Loving Vincent: The Impossible Dream de yer alıyor. Helena Třeštíková ve Jakub Hejna'nın yönettiği efsanevi yönetmen Miloš Forman'ı anlatan Forman vs Forman da belgesel kuşağında gösterilecek yapımlardan...

!f Deneysel bölümünde Lysis, Keş!f bölümünde de End of Season, Fugue, Nocturne ve Song Without a Name gibi ilk veya ikinci yönetmenlik deneyimiyle ortaya çıkmış filmler izleyici karşısına çıkacak. 

Festivalin jüri üyeleri de film seçkisiyle birlikte açıklandı: Keş!f kategorisi, Michel Franco'nun jüri başkanlığında Barış Saydam ve Deniz Eyüboğlu Aydın ile en iyiyi arayacak. !f Ulusal kategorisindeki seçimleriyse jüri başkanı Ezel Akay önderliğinde Damla Sönmez ve Asja Krsmanovic yapacak. Türkiye'den Kısalar kategorisinin en iyisini de jüri başkanı Anna Henckel-Donnersmarck ile Ayçe Kartal seçecek. 

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13-22 Eylül tarihlerinde İstanbul'da, 19-22 Eylül tarihleri arasındaysa İzmir ve Ankara'da takip edilebilir... 

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali film sinema belgesel Türk sineması