Ertelenen Emmy Ödülleri'nin tarihi netleşti

Kültür Sanat haberleri
Ertelenen Emmy Ödülleri'nin tarihi netleşti

Televizyon dünyasının Oscar'ları olarak kabul edilen 75. Emmy Ödülleri, Hollywood'da hem senaristlerin hem de oyuncuların aynı anda grevde olması nedeniyle ertelenmişti. Emmy Ödülleri'nin tarihi netleşti.

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 75'incisi düzenlenecek Emmy Ödülleri için adaylar geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. HBO imzalı Succession dizisi 27 adaylıkla adından söz ettirirken The Last of Us ve The White Lotus en çok adaylık kazanan diğer yapımlar olmuştu.

Ancak Hollywood'daki grev nedeniyle Emmy Ödülleri ertelendi. Yapılan yeni açıklamaya göre Emmy Ödülleri, 15 Ocak 2024'te gerçekleşecek.

18 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan tören, en az 20 yıldır hiç ertelenmemişti.

Variety'nin haberi göre, tören için net bir tarih belirlenmemişti ancak Fox'un ocak ayında töreni gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtilmişti.

TÖRENE HİÇBİR OYUNCU KATILAMAYACAK

Eğer ödül töreni, grev devam ederken gerçekleşecek olursa hiçbir oyuncu törene katılamayacak.

Hollywood oyuncularını temsil eden Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği (SAG-AFTRA) üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine gitmesi, film festivallerine katılması ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapması yasak.

SAG-AFTRA maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev başlatmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Emmy Ödülleri 75. Emmy Ödülleri kültür sanat haberleri