Ercan Kesal'dan eleştirilere yanıt: "Çukur'daki şiddet, gerçek hayatla kıyaslandığında çok masum"

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşan Çukur'un "İdris Baba"sı Ercan Kesal, dizinin aşırı şiddet içerdiği eleştirilerine yanıt verdi. Kesal, "Çukur'daki şiddet, gerçek hayatla kıyaslandığında çok masum," dedi.

Yönetmen, oyuncu, yazar ve senarist Ercan Kesal, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluştu.

Öğle Sohbetleri programına konuk olan Kesal, son dönemde çok tartışılan Çukur dizisiyle ilgili sorularla karşılaştı.

Ercan Kesal'dan eleştirilere yanıt: "Çukur'daki şiddet, gerçek hayatla kıyaslandığında çok masum" - Resim : 1

İdris Koçovalı karakteriyle geniş kitlelerce tanınan Kesal, popüler bir dizide oynadığının farkında olduğunu belirtip "Bilerek bu rolü oynadım. Oradaki karakteri içselleştirdim, o oldum. Kendim oldum. Setin en disiplinli yaşlısı olarak işimi hakkıyla yaptım. Kendi isteğimle de ayrıldım," dedi. 

Diziye dönme gibi bir durumun sözkonusu olmadığını vurgulayan Ercan Kesal, Çukur'un devamlı gündemde olmasının çok izlenmesinden kaynaklandığını söyledi. Kesal, şöyle konuştu: "Oyuncu olarak Çukur'a dair hesap vermek zorunda değilim ama Ercan Kesal olarak söyleyeceklerim var: Çukur'daki şiddet meselesi, gündelik hayattaki şiddetle kıyasladığında emin olun çok daha masum. Bütün işler bitti, tek sıkıntı Çukur'daki silahlar ve ölen insan sayısı mı? Zaten öyle bir mahalle yok. Günde 8-10 adamın öldürüldüğü mahalle olabilir mi? Böyle bir şey yok. Buradan yola çıkıp Çukur'un eleştirilmesi bana çok anlamsız geliyor."

Ercan Kesal'dan eleştirilere yanıt: "Çukur'daki şiddet, gerçek hayatla kıyaslandığında çok masum" - Resim : 2

"ARTIK DİZİLERDE OYNAMAK İSTEMİYORUM"

Kesal'ın dizi sektörüne dair de söyleyecekleri vardı. "Diziler daha kısa olmalı, setler daha insani olmalı, teknik ekip daha iyi koşullara sahip olmalı," diyen oyuncu, bundan sonra hiçbir dizide oynamak istemediğini belirtti, oyunculuk değil, yönetmenlik yapacağını açıkladı.

Söyleşiyi izleyen gençlere tavsiyelerde de bulundu Kesal: "Oyunculuk konusunda kendiniz olun. Kameranın karşısında öyle durun, bir şeyi taklit etmeye çalışmayın, berbat olursunuz. Her şeyi oynamak zorunda değilsiniz. Okumazsanız oynayamazsınız, gözlem yapmazsanız yapamazsınız. Bütün filmler master tezidir, iyi filmler doktora tezidir."

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali çukur İdris Baba İdris Koçovalı Ercan Kesal Çukur'a şiddet cezası