Dünyanın en güzel aşk şarkısını yazan adam Fred Parris hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Dünyanın en güzel aşk şarkısını yazan adam Fred Parris hayatını kaybetti

Efsane şarkı "In The Still of the Night"ın söz yazarı ve Five Satins grubu üyesi ünlü müzisyen Fred Parris 85 yaşında hayatını kaybetti.

85 yaşındaki ünlü müzisyen Fred Parris hayata gözlerini yumdu.

Ünlü doo-woop grubu Five Satins'in üyesi olan Fred Parris özellikle sözlerini yazdığı "The Still of the Night" şarkısıyla müzik dünyasına damgasını vurmuştu.

Parris'in ölüm haberi grubun Facebook sayfasından duyuruldu.

Açıklamada "Müzik dünya, en büyük harikalarından biri olan Fred Parris'i kaybetti. Onun klasik şarkısı "In the sTill of the Night" doo-wop çağının bir numaralı şarkısı oldu, o şarkı gelmiş geçmiş en büyük aşk şarkılarından biri haline geldi" denildi.

1956'da ilk kaydettiği şarkı "In the Still of the Night" ile üne kavuştu. Connecticut çıkışlı Five Satins grubuyla kendi döneminde başarıdan başarıya koştu.

Dünyanın en güzel aşk şarkısını yazan adam Fred Parris hayatını kaybetti - Resim : 1

O ünlü şarkıyı Philadelphia'daki ABD Ordusu'nun üssünde görev yaparken yazdı.

Şarkının kaydı yayınlandıktan sonra askeri görevi gereği Japonya'ya gittiğinde şarkısı R&B listelerinde 3 numaraya kadar yükselmişti.

Parris öyle bir şarkı yazmıştı ki "In the Still of the Night" üç farklı yılda üç kez Bilboard Hot 100 listesine girdi. Bu aynı şarkının, aynı şarkıcı tarafından söylenip farklı yıllarda üç kez listelere girdiği ilk örnek olarak tarihe geçti. 1956, 1960 ve 1961 yıllarında listedeydi.

Bu muhteşem şarkının başarısı o yıllarda kalmadı. İlerleyen yıllarda sinemanın da etkisiyle yeniden ve yeniden gündeme geldi. Dirty Dancing, The Irishman ve The Buddy Holly Story filmlerinin soundtrack'lerinde kendine yer buldu.

Parris 2014'te The New Haven Register'a verdiği röportajda "Şarkı benim için çok iyi bir şarkıydı. Başkaları da sonradan söyledi ama en çok benim için iyiydi. Bu kadar başarılı olacağını tahmin etmedim. 50 yıl geçti ama hala dinleniyor" demişti.

DÜNYANIN EN GÜZEL AŞK ŞARKISINI DİNLEYİN

DOO-WOOP NEDİR?

Doo-wop, Afroamerikanların New York, Philadelphia, Chicago, Baltimore, Newark, Pittsburgh, Cincinnati, Detroit, Washington ve Los Angeles gibi şehirlerde 1940'larda R&B ve akapella ağırlıklı müzikal kökenleri kullanarak oluşturulan müzik akımı.

 

2022'de hayatını kaybeden ünlüler