Efsane sanatçı Tony Bennett 96 yaşında hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kültür Sanat haberleri Kimdir
Efsane sanatçı Tony Bennett 96 yaşında hayatını kaybetti

Frank Sinatra ve Lady Gaga gibi birçok ünlü isimle yaptığı performanslarla tanınan efsanevi sanatçı Tony Bennett, New York’ta 96 yaşında vefat etti.

Klasik Amerikan şarkılarına hayranlığı ile müzik sektörüne giriş yapan ve "Büyük Amerikan Müzik Kitabı"na 'I Left My Heart In San Francisco' gibi kendi standartlarını sokan; önce caz sonra da pop müziğe damgasını vuran Tony Bennett, doğum gününe iki hafta kala 96 yaşında hayatını kaybetti.

Bennett'in menajeri Sylvia Weiner, ABD'li müzik efsanesinin memleketi New York'ta hayatını kaybettiğini Associated Press'e doğruladı.

70 yıllık kariyeri boyunca dünya çapında albümleri milyonlarca satılan pop ve caz şarkıcısı Bennett'in ölüm nedeni açıklanmazken, müzisyenin 2016'dan bu yana Alzheimer hastası olduğunu biliniyordu.

TONY BENNETT KİMDİR?

20’nci yüzyılın ortalarındaki büyük salon şarkıcılarının sonuncusu olan Bennett, sık sık hayat boyu tutkusunun ‘hit kayıtlar yerine hit bir katalog’ yaratmak olduğunu söylerdi.

Bennett 70’ten fazla albüm yayımladı ve ikisi hariç hepsi 60’lı yaşlarından sonra olmak üzere kendisine 19 Grammy kazandırdı.

Bennett’in en bilinen hitleri arasında ‘Rags to Riches’ ve ‘I Left My Heart in San Fransisco’ yer alırken, sonuncusu onun imzası haline geldi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Tony Bennett kimdir 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti kültür sanat haberleri