Ressam Şenol Yorozlu 73 yaşında hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir Kültür Sanat haberleri
Ressam Şenol Yorozlu 73 yaşında hayatını kaybetti

Türk resim sanatının önemli ressamlarından Şenol Yorozlu, 73 yaşında hayatını kaybetti. Yorozlu son sergisini ocak ayında İstanbul Brieflyart’ta açmıştı.

Kavramsal düşünceyi tuvale taşıyan, Türkiye çağdaş sanatının usta isimlerinden biri olan ressam Şenol Yorozlu, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yorozlu, 10 yıl aradan sonra İstanbul’da ilk kişisel sergisini geçtiğimiz aylarda Brieflyart'de açmıştı.

Ressam Şenol Yorozlu 73 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

ŞENOL YOROZLU KİMDİR?

1973-1978 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Prof. Dr. Neşet Günal Atölyesi'nden mezun oldu. 1968 - 1974 döneminde Akbaba dergisinde, Pardon, Ustura ve Gırgır mizah dergilerinde karikatür çizdi. 1978'de ilk kişisel sergisini açtı. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında pek çok kişisel sergi açan Şenol Yorozlu, fuarlar ve bianellere de katılmıştır. Bir süre İsveç'te yaşadı. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir. Soyut anlayışla ürettiği yapıtları figürü bir izlenim olarak içinde barındırır. Büyük leke ve geniş tuşlarla soyut anlatımcı bir biçeme sahiptir. Şenol Yorozlu Musa Anter'in kızı Rahşan Anter ile evlidir.

Kaynak: Haber Global TV

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti kültür sanat haberleri kimdir