Doctor Who fanlarını yıkan ölüm haberi

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Doctor Who fanlarını yıkan ölüm haberi

Doctor Who fanlarını üzen haber geldi. Dizinin başarılı oyuncularından Jackie Lane hayatını kaybetti.

Doctor Who'daki ilk doktorun yol arkadaşı Dodo Chaplet'ı canlandıran ünlü İngiliz oyuncu Jackie Lane 79 yaşında hayatını kaybetti. 

Açıklama Fantom Films tarafından twitter üzerinden yapıldı. Atılan tweette "Oyuncu ve arkadaşımız Jackie Lane'i ne yazık ki kaybettik. Bu haberi verirken büyük bir üzüntü duyuyoruz. Ailesine ve arkadaşlarına taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.

Jackie Lane kimdir?

Jackie Lane'i Jackie Lane yapan rol Dodo Chaplet'tı. Yıllardır devam eden Doctor Who'nun ilk doktorunun yol arkadaşı olan Dodo Chaplet'ı canlandıran Lane büyük bir hayran kitlesi elde etmişti.

1941 doğumlu ünlü oyuncunun ölümü Doctor Who fanlarında da büyük üzüntü yarattı. 

"Whovian" olarak adlandırılan dizi fanları sosyal medyadan Jackie Lane'e "Sonsuza kadar harikaydı. Hoşçakal Jackie" diyerek veda etti.

Doctor Who fanlarını yıkan ölüm haberi - Resim : 1

Dizinin 1960'lı yıllara damga vurmasında önemli bir rol oynayan Lane'le ilgili olarak Doctor Who Dergisi editörü Gary Russell da "Jackie Lane ile 1991'de Manchester'daki bir kongrede tanıştım. O kadar arkadaş canlısı, çekici ve komikti ki üzerine dönen gözler karşısında şaşkına dönmüştü. Aramızdan ayrıldığını öğrenmek çok üzücü" ifadelerini kullandı. 

Jackie Lane, ünlü dizide ilk olarak 1966 yılının Şubat ayında William Hartnell'ın arkadaşı olarak göründü. Ancak sözleşmesi yenilenmeyince sadece 19 bölümde rol alabildi. 

Dizinin ilerleyen bölümlerinde olmamasına rağmen Lane'in canlandırdığı Dodo Chaplet karakteri Doctor Who kitaplarında yaşamaya devam etti. 

Ünlü oyuncu, Doctor Who'dan ayrıldıktan sonra tiyatro ile ilgilenmişti.

Doctor Who fanlarını yıkan ölüm haberi - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

doctor who 2021'de hayatını kaybeden ünlüler