Dizi keyfi sinema perdesinde: Pera Müzesi'nden "Arkası Şimdi"

Dizi keyfi sinema perdesinde: Pera Müzesi'nden "Arkası Şimdi"

Pera Müzesi'nin hazırladığı "Arkası Şimdi" programı, dizi keyfini sinema perdesine taşıyor. Dört farklı dizinin izleyiciyle buluşacağı seçki, 11-28 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak görülebilir...

Türkiye, Danimarka, ABD ve İngiltere yapımı dört diziden oluşan Arkası Şimdi programı, izleme deneyiminin online platformlar ya da bilgisayar ekranıyla sınırlı kaldığı günümüz alışkanlıklarına atıfla izleyicisine, sinema perdesinde aralıksız dizi izleme olanağı sunuyor.  

Seçkiyi oluşturan diziler, cinsel kimlik mücadeleleri, olgunlaşma, aşk ve yüzleşme konularına odaklanıyor. 

Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak takip edilebilecek program şöyle: 

11 Aralık Çarşamba/19.00

555 (Bölüm 1-5) 

Dizi keyfi sinema perdesinde: Pera Müzesi'nden "Arkası Şimdi" - Resim : 1

Kate Berlant, John Early ve Andrew DeYoung'ın zihninden çıkan 555, beş kısa filmden oluşan, antoloji tarzı bir mini dizi. Hollywood'un katı, esprili ve gerçeküstü bir versiyonunu konu edinen bu sinematik masallar, en önemli şeyin statü olduğu, rekabetin kıyasıya yaşandığı Tinsel kentinde geçiyor. Arka planda büyük hayaller, ön plandaysa bu hayallere doğru ilerlerken yaşanan aşağılanmalar var. Her bir bölüm, iki karakter arasındaki, hırsın empatiye baskın geldiği sorunlu bir ilişkiye odaklanıyor. Birbirinden renkli karakterler arasında, genç bir Mama Rose tiplemesi ve onun dilsiz çocuğu, iki şehvetli ama cahil oyunculuk öğrencisi, bir trajedi sonucu sanatçıya dönüşen bir menajer ve onun grotesk çöküşüne tanıklık etmek zorunda kalan partneri yer alıyor. 

12 Aralık Perşembe/19.00

7YÜZ (Bölüm 1-2) 

Dizi keyfi sinema perdesinde: Pera Müzesi'nden "Arkası Şimdi" - Resim : 2

Kendi içinde başlayıp biten yedi hikâyeden oluşan dizinin her bölümünde karakterler en karanlık taraflarıyla yüzleşiyor. Dizinin her bir bölümünde "Peki ya küçük sandığımız günahlarımız o kadar da küçük değilse?", "Aşk ilaçla bünyeden atılabilen bir hastalık olsaydı ne olurdu?", "Peki ya özgüven dışarıdan alınabilen bir şey olsaydı?", "Mükemmel bir ilişkide eşitlik bozulursa ne olur?", "Eşitliği sağlamak için taraflar ne kadar ileri gidebilir?", "Ölüm aslında huzura dönüşebilseydi?", "Tanışmadan önce kaç kez ve nerede karşılaşmış olduğumuzu bilebilseydik?" ya da "Erkeklerin çocuk yapabilmesi biyolojik bir saate bağlı olsaydı?" gibi soruların yanıtları aranıyor. Dizide başlıca rolleri Genco Erkal, Tilbe Saran, Melisa Sözen, Belçim Bilgin, Cem Davran, Dolunay Soysert ve Damla Sönmez paylaşıyor. 

13 Aralık Cuma/19.00

Biseksüel (Bölüm 1-6) 

Dizi keyfi sinema perdesinde: Pera Müzesi'nden "Arkası Şimdi" - Resim : 3

Desiree Akhavan'ın yönetip başrolü üstlendiği komedi-dram, biseksüelliği ve onu sarmalayan önyargıları, utançları ve gülünç kavram kargaşalarını teklifsiz, mizahi ve samimi bir yaklaşımla ele alıyor. Dizinin konusu şöyle: Leila, 10 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Sadie'den ayrılır. Sadie, evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemektedir. Bunun düşüncesi bile Leila'yı dehşete düşürmek için yeterlidir. Ayrılmalarından hemen sonra Leila, hayatında ilk kez erkeklere karşı hissettiği çekimin peşinden gitmeye karar verir. Bu karar, kendisi, Sadie ve ortak arkadaşları, meslektaşları ve ebeveynleri, yani bir şekilde hayatına giren herkes için ciddi sonuçlar doğuracaktır. 

14 Aralık Cumartesi/18.00

Baş Belası (Bölüm 1-8) 

Dizi keyfi sinema perdesinde: Pera Müzesi'nden "Arkası Şimdi" - Resim : 4

Kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini mizahi ve samimi bir olgunlaşma öyküsüyle izleyicisine aktaran Danimarka dizisi, Kopenhag'ın kuir topluluğunda genç olmanın ne anlama geldiğini yoğun ve içten bir üslupla ele alıyor. Aynı zamanda kişinin ve içinde bulunduğu topluluğun bazen nasıl bir karmaşa ve yanlış anlamalar sarmalına kapılabileceğini, buna eşlik eden taze aşklarla beraber anlatıyor.  

15 Aralık Pazar/13.00

7YÜZ (Bölüm 3-4-5-6-7) 

18 Aralık Çarşamba/19.00

7YÜZ (Bölüm 1-2) 

19 Aralık Perşembe/19.00

7YÜZ (Bölüm 3-4) 

22 Aralık Pazar/15.30

7YÜZ (Bölüm 5-6-7) 

25 Aralık Çarşamba/19.00

Baş Belası (Bölüm 1-8) 

26 Aralık Perşembe/19.00

555 (Bölüm 1-5) 

28 Aralık Cumartesi/16.00

Biseksüel (Bölüm 1-6) 

Pera Müzesi Biseksüel Baş Belası