Dijital platform savaşlarında yeni dönem: HBO Max, Mayıs 2020'de yarışa katılıyor

Netflix'le başlayan süreçte Apple TV+ ve Disney+'ın ardından güçlü bir aktör daha büyük resme giriyor. WarnerMedia'nın sahip olduğu dijital platform HBO Max, Mayıs 2020'de açılıyor.

Dijital platform savaşlarında kasım ayı kritik ama 2020 mayısında önemli bir aktör daha yarışa katılıp rekabeti kızıştıracak. 

Apple TV+ ile Disney+, kasımda yayına başlıyor. Onları bir başka dev; WarnerMedia'nın sahibi olduğu HBO Max takip edecek. Ve nihayet yeni platformun içeriği de, yayına başlayacağı tarih de, ücreti de açıklandı: HBO Max, Mayıs 2020'de açılıyor, platformun aylık abonelik bedeliyse 14,99 dolar. 

Kanalın sunduğu içeriğe daha yakından bakalım şimdi de: 

Binlerce saatlik film ve dizi arşivine sahip WarnerMedia'nın yeni platformunda başlangıç olarak Batman ve Superman serilerinden Matrix filmlerine, oradan önemli klasiklere (Citizen Kane, The Shining, 2001: A Space Odyssey gibi) uzanan yelpazede 1800 film yer alacak. Beyazperdeyi kasıp kavuran Joker de HBO Max'e geliyor ayrıca... 

WarnerMedia, 500 milyon dolardan fazla ödeyerek South Park'ın yayın haklarını da satın aldı. Efsanevi çizgi dizinin tüm bölümleri, WarnerMedia'nın yeni platformunda olacak. The Big Bang Theory, Friends, Susam Sokağı'nın tüm bölümleriyle Game of Thrones'dan yeni açıklanan devam dizisi House Of The Dragon'a, Sopranos'dan Sex and the City'ye HBO'nun kendi yapımları da HBO Max'de olacak tabii ki.

Dijital platform savaşlarında yeni dönem: HBO Max, Mayıs 2020'de yarışa katılıyor - Resim : 1

Gelelim HBO Max'in yeni orijinal içeriklerine: 2020 boyunca 31, 2021'deyse toplam 50 yeni dizi sunmayı taahhüt ediyor HBO Max. 

Dikkat çekenlerden bazılarını sıralayalım: 

Americanah 

Lupita Nyong'o'nun hem yapımcılığı hem de başrollerden birini üstleneceği dizinin yaratıcısı Black Panther ve The Walking Dead ile tanınan Danai Gurira. Dizi, Nijerya'daki askeri yönetimden kaçan genç sevgililer Ifemelu ile Obinze'nin zorlu hayatına odaklanıyor. Ifemelu, ABD'de hayatına sıfırdan başlıyor, ABD'ye kabul edilmeyen Obinze ise Londra'da perişanlığa teslim oluyor. İki sevgili, 15 yıl sonra anavatanlarında buluşuyorlar ve...

Crime Farm

Adli tıp uzmanı bir karıkocanın çalkantılı hayatına odaklanan dizinin arkasında Nicole Kidman yer alıyor.

DC Superhero High 

Elizabeth Banks'in yapımcılığı üstlendiği dizi, DC Evreni'nin süper kahramanları lisede olsa fikrinden yola çıkan bir komedi. 

Dijital platform savaşlarında yeni dönem: HBO Max, Mayıs 2020'de yarışa katılıyor - Resim : 2

DMZ

Ava DuVernay imzalı çizgi roman uyarlaması DMZ, yakın gelecekte yaşanan hayali ikinci Amerikan iç savaşı döneminde askerden arındırılan Manhattan Adası'nda Amerikan güçleriyle ayrılıkçılar arasındaki mücadeleye odaklanıyor.

Drama Queen 

TV ve sinemanın altın çocuğu J.J. Abrams'ın elinden çıkan dizi, 80'lerde geçiyor. Drama Queen'in merkezinde, hayatın güçlüklerine kendi yarattığı hayali evrene sığınarak katlanan aklını televizyonla bozmuş bir genç yer alıyor. 

Dijital platform savaşlarında yeni dönem: HBO Max, Mayıs 2020'de yarışa katılıyor - Resim : 3

Dune: The Sisterhood 

Denis Villeneuve imzalı bilimkurgu, Frank Herbert'ın roman serisine dayanıyor. Dizi, Bene Gesserit olarak bilinen gizemli bir kadın topluluğunun öyküsünü anlatıyor.

The Flight Attendant 

The Big Bang Theory'nin yıldızı Kaley Cuoco'nun yapımcılığın yanı sıra başrolü üstlendiği komedi, hostes Cassie'nin (Cuoco) günün birinde bir otel odasında yatağında ölü bir adamla uyanmasıyla açılıyor...

Dijital platform savaşlarında yeni dönem: HBO Max, Mayıs 2020'de yarışa katılıyor - Resim : 4

Gossip Girl  

Bir dönemin fenomen gençlik dizisi Gossip Girl'ün devamında orijinal dizinin yaratıcısı Joshua Safran'ın imzası var. Olaylar, dizinin bittiği noktanın sekiz yıl sonrasında devam ediyor. 

Raised By Wolves 

Bilimkurgunun arkasındaki isim, efsanevi yönetmen ve yapımcı Ridley Scott...

Tokyo Vice 

Bir başka önemli isim Michael Mann ise Tokyo Vice'ın arkasındaki isim. Dizinin başrolüyse Ansel Elgort üstleniyor. 

Tooned Out 

Efsanelerden devam ediyoruz: Looney Toones karakterlerinin yer alacağı Tooned Out'un yaratıcısı Robert Zemeckis ...

Equal

Greg Berlanti'nin The Big Bang Theory'nin yıldızı Jim Parsons'ın işbirliğiyle yarattığı belgesel, LGBTQ hareketinin gelişim süreci ve kahramanlarını anlatıyor.

Netflix Apple TV + Apple TV Plus Disney Disney Plus WarnerMedia HBO Max