Diamond Elite Platinum Plus: 'Cem Yılmaz'ı daha çok seviyorum' | 'Eski tadı yok'

Cem Yılmaz Netflix ÖZEL HABERLER
Diamond Elite Platinum Plus: 'Cem Yılmaz'ı daha çok seviyorum' | 'Eski tadı yok'
Cem Yılmaz bu yıl Erşan Kuneri isimli bir dizi ve 2023 yılında 'Galata Canavarı' adını verdiği bir sinema filmi ile izleyicilerinin karşısına çıkacak. Fotoğraf: Netflix

Türkiye'de komedi dendiği zaman akla ilk gelen isimlerden olan Cem Yılmaz'ın son gösterisi Diamond Elite Platinum Plus'ın sosyal medyayı sallayacağı daha Netflix'te gösterime girmeden belliydi. Sosyal medya Yılmaz'ı daha çok sevenler ve yine 'eskisi kadar komik bulmayanlar' olarak ikiye bölündü

*Bu derlemede Cem Yılmaz'ın oyunu Diamond Elite Platinum Plus'taki esprilere ilişkin bir spoiler bulunmamaktadır.

Bu ülkede komedyen dendiği zaman çoğu insan için akla ilk gelen isim Cem Yılmaz. Yılmaz 2000’li yıllarla birlikte sinemacı yönünü de ağır bir şekilde ortaya koyarak ilerleyen yıllarda klasik olarak anılacak pek çok filmi arkasında bıraktı. Yılmaz’ın kitlelere sesini duyurması 90’lı yılların ikinci yarısından itibaren sahneye koyduğu stand-up gösterileri ile olmuştu.

Yılmaz’dan önce stand-up isim olarak Rüstem Batum’un oyunlarında görülse de bu tür, Türkiye’de Yılmaz ile birlikte benimsendi. Cem Yılmaz’ın diğer üretimleri bir kenara bırakıldığında bugüne kadar 8 sahne gösterisi yaptığı görülüyor. Bu gösteriler sırasıyla Milenyum, Bir Tat Bir Doku, CMYLMZ, CMYLMZ Soru & Cevap (Üniversite söyleşileri), Bifo&CMYLMZ (Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı konuk şef olduğu müzik konseri), CM101MMXI Fundamentals, STANDARTCY (ABD turnesi), Diamond Elite Platum Plus.

Diamond Elite Platinum Plus: 'Cem Yılmaz'ı daha çok seviyorum' | 'Eski tadı yok' - Resim : 1

SOSYAL MEDYA HAZIRLANIYORDU

31 Aralık 2021 akşamı Cem Yılmaz’ın yeni stand-up gösterisi Diamond Elite Platinum Plus, Netflix’e geldiğinde ertesi gün sosyal medyanın bunu konuşacağı belliydi. Oyunu dijital platform üzerinden izleyen izleyiciler, Twitter’ın biraz da geleneklerine uygun olarak hızlıca iki kampa ayrıldı: Çok beğenenler ve hiç beğenmeyenler. Cem Yılmaz’ın stand-up gösterisi için ortaya konan ilk negatif eleştiri “Eskisi kadar komik değil” oldu.

Aslında bu Yılmaz’ın son yıllarda duymaya alışık olduğu bir söylem. Geçtiğimiz senelerde Karakomik filmler serisi gibi daha dram ağırlıklı işlerle ön plana çıkan Yılmaz, izleyicisinden de bu tarz yorumlar almıştı. Yaptığı büyük gişeli filmlerin yanında bu filmlerin hasılat rakamları da başarıyı rakamlar üzerinden okuyanları haklı çıkarıyor.

Yine sosyal medya üzerinden Yılmaz’a yöneltilen başka bir eleştiri gösterisindeki kilise bölümüne ilişkindi. Yılmaz’ın Ata Demirer’in filmlerine yönelik sözleri de gösteride dikkat çekti. CHP İstanbul Kadın Kolları’na ilişkin esprisi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından da espri ile karşılandı. Yılmaz gösterisinde bahsettiği insanları daha gerçek hayattan örnekler ile pekiştirmeyi tercih etmiş görüldü.

Twitter üzerinden yorumlar takip edildiğinde Cem Yılmaz’ın bu gösterisinde daha hesaplaşmacı, toplumun dertleri ile dert edinen bir tavrı da olduğunu söylemek mümkün. Bazı hesaplar ise oyunu ‘sosyal medyanın vasat mizahından sonra çok iyi’ olarak yorumladı.

Yazar, stand-up’çı Vedat Özdemiroğlu ise oyunu beğendiğini belirterek, “Bu güzel ülkenin o yüksek zekaya çok ihtiyacı var” diyor.

Başka bir kullanıcı ise Cem Yılmaz’ı artık komik bulmayanlara kendi mizahı ile cevap vermiş.

Bazı seyirciler ise oyunun temposuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Taner Öztonbul (@taneroztonbul) isimli Twitter kullanıcısı “İlk yarım saat ve son 20 dakika ‘meh’ dedim. Acun&Nusret’ten başlayıp Karadeniz şarkıları bölümüne kadar olan süreç harikaydı” değerlendirmesinde bulundu. Bu yorumları çoğaltmak mümkün.

Birtakım kullanıcılar ise yılbaşının ertesi günü tekrar gösteriyi izlediklerini söyledi. Kimi sosyal medya kullanıcıları ise Cem Yılmaz’ın gösterilerine tarafsız gözle bakamadıklarını her projesini beğendiklerini anlatıyor.

@postmoderngundi isimli bir Twitter kullanıcısı ise gösteriyi hiç beğenmediğini, bittiği an G.O.R.A.’yı açacağını belirtiyor. Cem Yılmaz, Diamond Elite Platinum Plus oyununun ardından üç tweet attı. İnsanlar oyunu izledikten sonra Yılmaz, attığı bir Tweet’te, “Yılbaşı gecesinde gösterimi izleyip gülen neşelenip tebrik eden herkese teşekkür ederim. Gülecek hiç bir şey kalmadığında bugünler daha da kıymetli olacak. Komedyenlerin en tatlı tarafı, onları sevmeme özgürlüğünüzün olması. Bunun tadını çıkarmalısınız :)” ifadesini kullandı. Yılmaz 3 Ocak 2022 (bugün) attığı bir Tweet’te ise sanıyoruz ki oyunundaki ‘mesaj kaygısı var’ yorumlarına bir atıfta bulunarak şu videoyu paylaştı:

Cem Yılmaz şimdi Erşan Kuneri dizisi ve 2023 yılında vizyona girecek yeni bir sinema filmi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Cem Yılmaz’ı seveni artık daha çok seviyor ancak artık onunla yolunu ayırmak isteyen bir kitlesi de var. Sanıyoruz ki işleri tartışılsa da o daha uzun yıllar yeniyi denemeye, üretmeye ve sanata katkıda bulunmaya devam edecek.

Kaynak: Web Özel

Netflix izle