Crocodile Dundee efsanesi hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Crocodile Dundee efsanesi hayatını kaybetti

Crocodile Dundee filmiyle bütün dünyaya adını duyuran Avustralyalı yapımcı, oyuncu ve televizyon yıldızı John Cornell hayatını kaybetti.

Avustralyalı film yapımcısı, oyuncu, iş adamı ve televizyon yıldızı John Cornell, 80 yaşında vefat etti.

Avustralya'da Paul Hogan Show'la adından söz ettiren Avustralya sinemasının en çok bilinen filmi Crocodile Dundee ile adını dünyaya da duyuran Cornell'ın ölümü ülkede büyük üzüntü ayarttı.

20 yıldır hastalıkla savaşan Cronell'ın Bryon Bay'de öldüğü açıklandı.

Parkinson hastası olan ünlü oyuncunun eşi ve  iki büyük kızı öldüğünde yanındaydı, küçük kızı ise İnglitere'deydi.

Yayınlanan mesajda "Klasik bir Avustralyalı karakteri olan John Cornell dokunduğu hayatları yalnızca bağışlarla değil aynı zamanda cömert ruhu, mizahı, alçakgönüllülüğü ve onuruyla daha çok zenginleştirdi. Gerçek bir eşitlikçi olan John, hep eşitlik ve adil bir yaşam için savaştı. Huzur içinde uyu" denildi. 

Crocodile Dundee efsanesi hayatını kaybetti - Resim : 1

John Cornell kimdir?

"Strop" lakabıyla bilinen John Cornell, 2 Mart 1941 tarihinde Avustralya, Kalgoorlie'da  doğdu. Perth'de Daily News'te gazetecilik yaptı. Paul Hogan Show'la birlikte bir televizyon yıldızına dönüştü. Bu şov 16 yıl sürdü. Burada oynadığı Strop rolü onun lakabı da oldu. 

1977 Dünya Kriket Serisi'nin tanıtımında önemli bir rol oynadı.

Paul Hogan ile ortaklıkları  sonucu 1986 yılında Crocodile Dundee'nin yapımcılığını üstlendi, senaryosunu yazdı. Bu film Avustralya sinemasında en çok para kazandıran film olarak anılıyor. Daha sonra Crocodile Dundee II ve Almsot an Angell filmlerinde de yapımcı olarak yer aldı. 

Crocodile Dundee efsanesi hayatını kaybetti - Resim : 2

"Sihir yapan adam" olarak da bilinen Cornell için Nine'ın Televizyon Direktörü Michael Healy, "John Cornell, çok sayıda insana dokunmayı başaran muazzam  bir zekaya ve yaratıcı bir dehay asahipti, ancak daha da önemlisi, bir odayı dolduran büyük bir kalbi olan bir adamdı" dedi. 

1990 yılında 9 milyon dolara inşaa ettiği Byron Bay'deki Beach Hotel'i 2007 yılında 65 milyon dolara sattı. 

Hayatının son 20 yılında Parkinson nedeniyle felçliydi. 

1977 yılında oyuncu Delvene Delaney ile evlenen Cornell'ın 3 kızı bulunuyordu.

Kaynak: Haber Global TV

Avustralya 2021'de hayatını kaybeden ünlüler