Cinsel tacizle suçlanan Plácido Domingo, Metropolitan Operası ile bağını kopardı

Cinsel tacizle suçlanan Plácido Domingo, Metropolitan Operası ile bağını kopardı

Çok sayıda kadının cinsel tacizle suçladığı Plácido Domingo, Metropolitan Operası'ndan çekildi. Bu akşam prömiyer yapacak Verdi'nin Macbeth operasında sahne almaya hazırlanan İspanyol tenor, bundan böyle Met Operası'nda hiçbir temsilde yer almayacak.

Metropolitan Operası yönetimiyle görüşen Plácido Domingo, çekilme kararına ilişkin bir açıklama yaptı: "Henüz 27 yaşındayken burada ilk kez sahne almıştım. 51 yıl boyunca bu muhteşem sahnede şarkı söyledim. Hakkımdaki iddiaları kesinlikle reddetsem de Macbeth prodüksiyonundaki varlığım, hem sahnede hem de sahne gerisindeki meslektaşlarımın dikkatini dağıtacaktı. Sonuç olarak çekildim. Met Operası yönetimine teşekkür ediyorum."

İspanyol tenor, bu kararla birlikte Met Operası ile bütün bağlarını da kopardı. 

Cinsel tacizle suçlanan Plácido Domingo, Metropolitan Operası ile bağını kopardı - Resim : 1

Cumartesi günü son kostümlü provayı yapan Plácido Domingo hakkındaki iddialar, geçen ay basına düşmüş, pek çok kadın İspanyol tenorün kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğunu, taciz ettiğini öne sürmüştü. Domingo'yu suçlayan 20 kadar kadın olduğu belirtiliyor.

Domingo, iddialar sonrasında ilk kez ABD'de sahne alacaktı. Toplam yedi Macbeth temsilinin biletleri, aylar öncesinden satışa çıkarılmıştı.

Metropolitan Operası'ndaki Macbeth temsillerinde Domingo'nun yerini Željko Lučić alacak...

Plácido Domingo cinsel taciz Verdi