Christopher Nolan, "Tenet"daki patlama sahnesinde gerçek bir uçak kullanmış

Christopher Nolan'ın büyük merakla beklenen yeni filmi Tenet üzerindeki sis perdesi giderek aralanıyor. Yeni bir bilgi: 4 gün önce yayınlanan fragmanda yer alan patlama sahnesinde gerçek bir uçak kullanılmış...

Memento, The Dark Knight, Inception, Dunkirk derken Tenet. 

Christopher Nolan'ın büyük merakla beklenen son filmi Tenet'ın vizyonu için 17 Temmuz tarihi veriliyor, tabii koronavirüs engelini aşabilirse. 

Filmle ilgili bilgiler kısıtlı ama 4 gün önce yayınlanan fragmanla birlikte sis perdesi biraz da olsa aralandı. 

Son bilgiyse başrol oyuncularından John David Washington'dan geldi.

Christopher Nolan, "Tenet"daki patlama sahnesinde gerçek bir uçak kullanmış - Resim : 1

Aktör, katıldığı bir internet yayınında fragmanın en sonunda yer alan patlama sahnesine değindi ve "Gördükleriniz tamamen gerçekti," dedi.

Yönetmen Nolan, bir uçağın binaya çarpıp infilak ettiği o sahnede dijital efektlerden yararlanmamış. Gerçek bir uçak, gerçek bir binaya çarpmış ve o sahne kayıt altına alınmış.

4 günde 5 milyonu aşkın insanın seyrettiği fragmanın en can alıcı sahnelerinden biri de bu zaten. 

Nolan'ın 2017 tarihli II. Dünya Savaşı draması Dunkirk'de de gerçek savaş uçaklarıyla savaş gemileri kullandığı biliniyor. 

Christopher Nolan, "Tenet"daki patlama sahnesinde gerçek bir uçak kullanmış - Resim : 2

Tenet'a dönersek; John David Washington'la yeni Batman Robert Pattinson'ın başrollerde olduğu drama, uluslararası bir casusluk hikâyesine odaklanıyor. Nolan'ın daha önceki filmlerinde kullandığı zaman kayması teması da filmin temelinde yer alıyor...

Christopher Nolan Tenet