Brigitte Bardot'nun en büyük rakibiydi: Mylene Demongeot kansere yenik düştü

Hayatını kaybetti Fransa 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Brigitte Bardot'nun en büyük rakibiydi: Mylene Demongeot kansere yenik düştü

Fransız Brigitte Bardot'nun en büyük rakibi olarak gösterilen Mylene Demongeot, 87 yaşında kansere yenik düştü.

Geçtiğimiz ekim ayında kansere yakalandığını duyuran Fransız sinemasının efsane oyuncularından Mylene Demongeot'dan acı haber geldi.

Ünlü oyuncu 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Demongeot, daha önce de kansere yakalanmış, 2019'da iyileştiğini duyurmuştu. Ancak geçtiğimiz ekim ayında kanserin yeniden nüksettiğini açıklamıştı.

Sayısız kemoterapi alan oyuncu, "O kadar bitkin düştüm ki, doktorlara her şeyi durdurmaları için yalvardım. Elbette beni iyileştirmeye çalışıyorlardı ama aynı zamanda beni öldürüyorlardı da. Daha fazla dayanamadım" demişti.

Brigitte Bardot'nun en büyük rakibiydi: Mylene Demongeot kansere yenik düştü - Resim : 1

Mylene Demongeot kimdir?

1935 yılında Nice'te doğan oyuncunun asıl adı Marie-Helene Demongeot'ydu. 13 yaşında ailesiyle birlikte Paris'e taşınan Mylene bir piyano tutkunuydu. Anak 1953 yılında sinemaya yöneldi. Aynı zamanda modellik de yaptı ve ünlü fotoğrafçı Henry Coste'a pozlar verdi.

21 yaşındayken yönetmen Raymond Rouleau tarafından yönetilen Les Sorcieres de Salem filminde Abigail karakterini oynadı. Peşinden aşık olduğu fotoğrafçı Henry Coste ile evlendi. Bu evlilik 1968 yılında boşanmayla sonuçlanacaktı.

Dönemi itibariyle Brigitte Bardot ile karşılaştırıldı. Ancak Bardot baskın çıktı. Fransız sinemasından çıkıp İtalyan sinemasına yöneldi. 1959'da İtalya'da çok ünlü olmuştu. The Battle of Marathon ve The Boys of Bolignini filmleriyle büyük sükse yaptı.

Tüm kariyeri boyunca Jean Marais, Yves Montand, Roger Moore, Jean-Paul Belmondo, Gerard Depardieu ve Dirk Bogarde gibi sinemanın efsane isimleriyle birlikte rol aldı.

Lous de Funes, Pierre Richard ve Henry Salvador ile de yakın arkadaştı.

16 Eylül 1968'doe Marc Simenon ile evlendi. Simenon, 24 Ekim 1999'da bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Mylene Demongeot ilerleyen yaşına rağmen sinemadan asla vazgeçmedi. Fabien Ontenient'in "Camping" üçlemesinde oynadı.

2014 yılında muhasebecisi tarafından 2 milyon euro dolandırıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti Fransa Fransız sineması italyan sineması 2022'de hayatını kaybeden ünlüler