Berkun Oya imzalı, yıldız kadrolu sıradışı oyun "Dünyada Karşılaşmış Gibi", Volkswagen Arena'da

Berkun Oya imzalı, yıldız kadrolu sıradışı oyun "Dünyada Karşılaşmış Gibi", Volkswagen Arena'da

Berkun Oya'nın yazıp yönetmekle yetinmeyip aynı zamanda sıradışı sahne tasarımına da imza attığı oyunu Dünyada Karşılaşmış Gibi, yarın akşam bir kez daha Volkswagen Arena'da seyirci karşısında. Yıldız kadrolu oyunun başlama saati 20.30...

Bir gece karakolda tesadüfen bir araya gelmiş yedi kişi... Dördü polis, biri çok konuşan "doğrucu" bir düzenbaz, ikisiyse yolları yıllar önce ayrılan bir çift.

Ortak yanları, kayıplarından ve gidenlerinden sonra kendilerini arıyor olmaları...

Krek Tiyatro'nun kapalı gişe oynayan yıldız kadrolu oyunu Dünyada Karşılaşmış Gibi'de Öner Erkan, Okan Yalabık, Alican Yücesoy, Serkan Keskin, Defne Kayalar, Fatih Artman ve Settar Tanrıöğen rol alıyor. 

Oyunun arkasındaki isimse Berkun Oya. Oya, Dünyada Karşılaşmış Gibi'yi yazıp yönetmekle yetinmemiş. Kostümler ve sıradışı sahne tasarımı da ondan soruluyor. 

Berkun Oya imzalı, yıldız kadrolu sıradışı oyun "Dünyada Karşılaşmış Gibi", Volkswagen Arena'da - Resim : 1

Oyun, bir camın ardında oynanıyor, seyirci sahnedekileri kulaklıkla duyuyor, belirtelim.

Kutunun iki tarafında oyunun iki farklı parçası oynanıyor. Bu iki taraf, bir kapıyla ayrılıyor. Arada bir açılan bu kapıdan giriş çıkış yapan oyuncular, her iki perdede de kutunun iki yüzünde oynamış oluyor. İlk perdede birinci blokta olan seyirciyse, arada ikinci bloğa geçerek diğer perdeyi izliyor. Oyuncular aynı oyunu iki kere oynarken, seyirci diğer tarafa geçtiğinde öykünün bütününü öğrenebiliyor. 

Dünyada Karşılaşmış Gibi, yarın akşam Volkswagen Arena'da sahnelenecek...

Berkun Oya Volkswagen Arena