"Behzat Ç." iptal mi oldu? Son durum ne?

"Behzat Ç." iptal mi oldu? Son durum ne?

6 yıl sonra dönen, geçen ay da yeni sezon müjdesi alan fenomen dizi "Behzat Ç."nin iptal edildiğine dair haberler geliyor. Henüz yapımcı ve yayıncıdan açıklama yok ama sosyal medya paylaşımları, iddiayı doğrular nitelikte.

6 yıl sonra dokuz yeni bölümüyle izleyiciyle buluşmuş, 1 ay önceyse yeni sezon müjdesi gelmişti. Dünden beri sosyal medyaya yansıyanlarsa maceranın kısa sürdüğünü gösteriyor. Henüz yayıncı BluTV veya yapımcı İnter Medya'dan açıklama gelmiş değil ama Behzat Ç., en azından şimdilik iptal edilmiş görünüyor. 

Sızan bilgilere göre, yapımcı ile platform arasında birtakım anlaşmazlıklar vardı. Bunlar aşılamadı. Bunun üzerine yeni sezon çekimleri iptal edildi. 

Dizinin oyuncularından Ege Aydan, dün Instagram hesabında yeni sezonun ne zaman başlayacağını soran bir takipçisine "Proje durdu ne yazık ki, anlaşamadılar," yanıtı verdi. Ardından bu yorumu silen oyuncu, yine Instagram hesabından "Şu anda Behzat Ç. çekilmiyor, durdu. Üç gün sonra ne olur bilemem," duyurusunu yaptı. 

Yayıncı BluTV'nin 19 Eylül'de basına gönderdiği bültende "Türk dizi tarihinin fenomen yapımlarından Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi, 6 yılın ardından geçtiğimiz aylarda BluTV özel yapımı olarak izleyicilerin karşısına yeniden çıktı. 9 bölümden oluşan 1. sezonun ardından merakla beklenen sorunun müjdeli cevabı BluTV'den geldi… Ekip çok yakında 2. sezon çekimlerine başlıyor," ifadesi yer alıyordu. 

"Behzat Ç." iptal mi oldu? Son durum ne? - Resim : 1

İnter Medya'nın yapımcılığını üstlendiği, Ercan Mehmet Erdem'in senaryosunu kaleme aldığı, Serdar Akar'ın yönettiği yeni Behzat Ç.'de Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, Canan Ergüder Ece, Ege Aydan, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Güven Kıraç, Belçim Bilgin, Eray Eserol, Ayça Eren, Ahu Türkpençe, Kemal Burak Alper, Hüseyin Sevimli, Rıdvan Aybars Düzey, Gülşah Çomoğlu ve Kadir Çelik rol alıyordu... 

Behzat Ç. Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi Erdal Beşikçioğlu BluTV İnter Medya