Arif Şentürk kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti?

son dakika haber
Arif Şentürk kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti?

Rumeli türküleriyle bilinen Arif Şentürk kimdir kaç yaşında neden vefat etti? İşte, Arif Şentürk'ün hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.

Arif Şentürk'ün hayatı vefat haberinden sonra gündem konusu olmuş durumda. Rumeli türküleri ile tanınan sanatçı sağlık durumu ağırlaşması üzerine pazar günü kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma kaldırılmıştı. 81 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Arif Şentürk, Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle biliniyordu. İşte usta sanatçının hayatından öne çıkanlar...

ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

Arif Şentürk 1941 tarihinde Makedonya'nın Kumanova kasabasında dünyaya gelmiştir. Makedonya'nın Kumanova kasabasında dünyaya gelen Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada yer alan bir Türk okulunda tamamlamasının ardından 1956 senesinde ailesi ile beraber Türkiye'ye göç etti.

Önce Kırklareli'ye yerleşen aile daha sonra İstanbul'un Zeytinburnu semtine taşındı. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu'nda müzik eğitimi alan başarılı sanatçı Şentürk 1975 yılında da TRT Amatör Sesler Sınavı'nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından destek gördü.

arif şentürk kimdir

ARİF ŞENTÜRK ŞARKILARI

Müzik hayatı süresince toplam 12 albüm dolduran Şentürk Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlemiş olduğu özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleri ile büyük bir beğeni elde etti.

Arif Şentürk