Alain Delon son yolculuğuna 'sade' uğurlanacak

Ajans Bizim
Fransa Kültür Sanat haberleri
Alain Delon son yolculuğuna 'sade' uğurlanacak
Reuters

Fransız sinemasının devlerinden Alain Delon’un 24 Ağustos Cumartesi günü yerel saatle 17.00 sularında Douchy'de üç çocuğu ve yaklaşık kırk davetlinin katılımıyla toprağa verileceği açıklandı.

Fransa, Alain Delon'un ölümünden dört gün sonra, yedinci sanatın simge aktörüne veda etmeye hazırlanıyor.

Delon’un uzun zamandır beklenen cenaze töreni 24 Ağustos Cumartesi günü neredeyse yarım asırdır yaşadığı Douchy'de yapılacak.

Onuruna ulusal bir anma töreni ya da siyasî bir tören düzenlenmesini istemeyen aktörün istekleri doğrultusunda, yirmi yıl kadar önce evinin yanında kendi inşa ettiği bir şapele, 35 köpeğinin yanına saat 17.00 sularında defnedilecek. 

Cenaze törenini Monsenyör Di Falco yönetecek.

Tamamen özel bir tören

Alain Delon'un istekleri doğrultusunda cenaze töreni büyük bir gizlilik içinde yapılacak. Tören çok küçük bir grubun katılımıyla düzenlenecek. Aktörün çevresine göre, Douchy'de sadece üç çocuğu Anthony, Anouchka ve Alain-Fabien ile yaklaşık kırk konuk bekleniyor.

Ancak içlerinden biri orada olmayabilir: Hiromi Rollin! Alain Delon'un refakatçisi ya da nedimesi olarak takdim edilen Rollin, henüz törene davet edilmedi. Şiddet ve taciz suçlamaları nedeniyle aktörün çocuklarıyla anlaşmazlığa düşen Rollin, Temmuz 2023'te Douchy'den aktörün çocukları tarafından kovulmuştu.

Hiromi Rollin ise cenaze töreninde hazır bulunmayı umuyor. Rollin aracılar vasıtasıyla aktörün kızı Anouchka'ya cenazeye katılabilmesi için ulaşmak istediğini, ancak henüz bir yanıt alamadığını söyledi. Alain Delon'un çocuklarının çevresi ise, kendileriyle temasa geçildiğinde hiçbir koşul altında Rollin’in cenazede bulunmalarının istenmediğini belirtti. 

Edinilen bilgilere göre, Alain Delon ulusal bir anma töreni istememiş olsa da, muhtemelen eylül ayında, meslektaşlarının ve halkın son kez saygılarını sunmasına izin veren daha sade bir tören düzenlemesi de düşünülüyor.