AKM'de şubat ayı

İSTANBUL / AA
Kültür Sanat haberleri
AKM'de şubat ayı

Bu hafta 'Rumuz Goncagül' oyunu ve 'Hamiyet Müzikali', 'Don Giovanni' operası ve 'Fındıkkıran' balesi ve "Devran-ı Şerif" Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) izleyici karşısına çıkacak.

AKM'den yapılan açıklamaya göre, gelişmiş sahne teknolojisiyle AKM, 5-11 Şubat'ta tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak.

Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu'nun icra edeceği, Fatih Çıtlak'ın anlatımıyla "Devran-ı Şerif" 7 Şubat'ta AKM Tiyatro Salonu'nda sergilenecek.

Deniz Madanaoğlu'nun yazdığı, yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu'nun üstlendiği "Hamiyet" müzikali 8 Şubat'ta AKM Tiyatro Salonu'nda seyircisiyle buluşacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği, Wolfgang Amadeus Mozart'ın bestelediği "Don Giovanni" operası, 8 Şubat'ta AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelenecek.

Rus besteci Çaykovski'nin 1891'de bestelediği son eseri, küçük Alman kız Clara Stahlbaum'un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarının konu edildiği "Fındıkkıran" balesi, 10 Şubat'ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Türk Telekom Opera Salonu'nda izlenebilecek.

‘RUMUZ GONCAGÜL’ İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Oktay Arayıcı'nın "Rumuz Goncagül" adını verdiği, 1970'li yılların sonlarında değişen sosyal yapının ve ekonomik hayatın etkisiyle çalışan kadınların sıkışmışlığını anlatan çağdaş orta oyunu, 10-11 Şubat'ta AKM Tiyatro Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.

Arp dünyasında uluslararası başarılara sahip Veronika Lemishenko ile Merve Kocabeyler, AKM Kahve Konserleri'nde dinleyiciyle buluşurken, "Destanların Dansı" da Türk halklarının zengin kültürel mirasını müzik, dans ve tiyatroyla buluşturarak binlerce yıllık tarihi ve kültürü izleyicilere aktaracak.

Millî İstihbarat Teşkilatının 97. kuruluş yılına ithafen gerçekleştirilen "Temas İstanbul" istihbarat ve strateji temalı dijital sergi de 11 Şubat'a kadar AKM Galeri'de ziyarete açık olacak.