İtalyan oyuncu Sandra Milo 90 yaşında hayatını kaybetti

2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kültür Sanat haberleri
İtalyan oyuncu Sandra Milo 90 yaşında hayatını kaybetti

Federico Fellini'nin '8 buçuk' ve 'Juliet of the Spirits' filmleriyle ölümsüzleşen ünlü İtalyan oyuncu Sandra Milo 90 yaşında öldü.

Asıl adı Salvatrice Elena Greo olan oyuncu, İtalyan sinemasının en popüler kadın oyuncularından biriydi.

2021 yılında David di Donatello ömür boyu başarı ödülünü aldı. Tunus'ta doğan Milo 'yönetmenlerin en sevdiği kadın oyuncu' olarak da anılıyordu.

İtalyan oyuncu Sandra Milo 90 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

Fellini'nin yanı sıra Antonio Pietrangeli, Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir ve Claude Sautet gibi isimlerle çalıştı.

11 Mart 1933 tarihinde doğan oyuncu ilk çıkışını 1955 yılında Alberto Sordi'nin The Bachelor filmiyle yaptı. İlk büyük rolünü ise 1959 yılında General della Rovere filminde Roberto Rossellini'nin yönetmenliğinde oynadı.

Evlendikten sonra oyunculuğu bıraktı. Federico Fellini tarafından yeniden keşfedilene kadar komediler ve melodramlarda oynuyordu. Fellini onu 8 buçuk filminde Marcello Mastroianni'nin karşısında seksi ve aptal metres rolünü oynamaya ikna etti. Film dünya çapında başarı sağlasa da Sandra Milo'ya yönelik kamuoyu algısı değişmedi.

1960'ların ortalarında TV sunucusu oldu. 1968'de oyunculuğu yine bıraktı. Ancak 1979'da yeniden sinemaya döndü. Bu kez sert orta yaşlı kadın rollerini canlandırdı.