Akçaabat Festivali hız kesmeden devam ediyor

Yaşam Haberleri Kültür Sanat haberleri
Akçaabat Festivali hız kesmeden devam ediyor

Binlerce Akçaabatlının doyasıya eğlendiği festivalin ikinci akşamında yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları grupları sahnede hünerlerini sergiledi. Düzenlenen konserde ise Sıla Kurt, Selim Seyis ve Ece Seçkin hayranları ile buluştu.

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali devam ediyor.

PEK ÇOK SANATÇI KATILDI

Binlerce Akçaabatlının doyasıya eğlendiği festivalin ikinci akşamında yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları grupları sahnede hünerlerini sergiledi. Düzenlenen konserde ise Sıla Kurt, Selim Seyis ve Ece Seçkin hayranları ile buluştu. Ece Seçkin bitmeyen enerjisi, muhteşem sahne performansı ve sevilen eserleriyle Akçaabatlıları coşturdu. Dinleyenlerin tezahüratlarının eksik olmadığı gecede festival alanını hınca hınç dolduran Akçaabatlılar, Ece Seçkin’in birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. Konserin sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve eşi Yasemin Ekim, şarkıcıya plaket takdim etti.

Akçaabat Festivali hız kesmeden devam ediyor - Resim : 1

AKÇAABAT'TA UNUTULMAZ BİR İZ

Başkan Ekim, festival programını çok geniş kapsamlı hazırladıklarını belirterek, “Yurt içinden ve yurt dışından farklı yörelere ait halk oyunları gruplarını şehrimizde misafir ediyoruz. Ekipler sadece Akçaabat’ta değil, Trabzon Ganita’da da gösteriler yapıyor. Oradaki hemşehrilerimiz de farklı kültürlerin yörelerine özgü oyunları izleme fırsatı elde ediyor. Böylece Trabzon’daki hemşehrilerimiz de festivalimizin eğlencesine şahit oluyor. Festivalimiz kapsamında Ganita’da halk oyunları gruplarının gösteri yapmasına gönülden destek veren ve katkı sağlayan, her zaman yanımızda olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyorum. Festivalimizin ikinci akşamında bizlere eğlence ve müzik dolu bir gece yaşatan Ece Seçkin’e ve ekibine de teşekkür ediyorum. Dinamikliği, sahne performansı ve sevilen şarkılarıyla Akçaabat’ta unutulmaz bir iz bıraktı” ifadelerini kullandı.

Akçaabat Festivali hız kesmeden devam ediyor - Resim : 2

HALK OYUNLARI GRUPLARINDAN ŞEHİRDE GEZİ

Öte yandan festival için Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından Akçaabat’a gelen halk oyunları gruplarına ilçenin tarihi ve turistik mekanları gezdirildi. Rusya, Ankara, Gaziantep, Çarşamba ve Akçaabat Erkek Halkoyunları ekipleri tarihi Ortamahalle ve Ortamahalle Müzesi’ni gezerken, Edirne, İnegöl, Silifke, Antalya, Moldova ve Akçaabat Kız Halkoyunları Ekipleri de Sera Gölü’nü ziyaret etti. Sera Gölü ve tarihi Ortamahalle, halk oyunları gruplarının ilgisini çekti. Gruplar, Ortamahalle’nin Arnavut kaldırımlı taş sokakları ve konakları arasında yaşayan kültüre tanık olurken, Ortamahalle Müzesi’nde hem Akçaabat’ın tarihsel süreçleriyle ilgili bilgi edindiler hem de müzenin içerisindeki tarihi eserleri ve kalıntıları incelediler.

Akçaabat Festivali hız kesmeden devam ediyor - Resim : 3

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Biz, düzenlediğimiz festivalle şehrimize gelenlerin yörelerine ait özellikleri halkımıza gösteriyoruz. Aynı zamanda halk oyunları gruplarımıza da Akçaabat’ın birbirinden güzel yerlerini gezdirerek, onlara kendi kültürümüzü gösteriyoruz. Festival boyunca karşılıklı kültür alışverişinde bulunuyoruz. Şehrimize gelen ekipler aynı zamanda bizim için gönüllü turizm elçisi niteliği taşıyor. Kendi şehirlerinde Akçaabat’ı anlatıyorlar. Merak edip ilgi duyanlar şehrimizi ziyarete geliyor. Bu vesileyle de şehrinizin turizmini arttırıp tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

SPORTİF FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nde müzik, eğlence, horon ve halk oyunları gösterilerinin yanı sıra sportif faaliyetler de düzenlendi. Düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren Sebat Gençlik, Kütük Gücü, Sebat Veteran ve Efsaneler takımlarına festivalin ikinci akşamında ödülleri verildi.

Akçaabat Festivali hız kesmeden devam ediyor - Resim : 4

Festival çerçevesinde ayrıca yelken yarışması düzenlendi. Düzenlenen yelken yarışmasına çok sayıda sporsever katıldı. Akçaabatlıları sporun her dalıyla buluşturmaya özen gösterdiklerini kaydeden Başkan Ekim, “Rüzgarın hakim ve yol gösterici olduğu yelken sporu, yediden yetmişe her yaşta insanın öğrenebileceği ve hayatı boyunca yapabileceği ender sporlardan birisidir. Yelken yarışmalarını, geleneksel hale getirdiğimiz festivalimiz kapsamında Yelken İhtisas Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleştirdik. Toplamda üç gün süren yelken yarışmasına katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

akçaabat festival