Akbank Sanat'tan Sırp sinemasına yakından bakış

Akbank Sanat'tan Sırp sinemasına yakından bakış

Akbank Sanat, 15-29 Şubat tarihleri arasında Sırp sinemasının yakın döneminden üç filmlik bir seçkiyle sinemaseverlerin karşısında. İzleyiciyle buluşacak filmler Yük, Dikişler ve Güney Rüzgârı...

Akbank Sanat, Sırp sinemasının yakın dönemine işaret eden üç filmi izleyiciyle buluşturuyor. 

Sırbistan Film Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen programda sinemaseverler, Yük, Dikişler ve Güney Rüzgârı adlı filmleri izleyebilir. Program şöyle: 

15 ŞUBAT 

YÜK 

Akbank Sanat'tan Sırp sinemasına yakından bakış - Resim : 1

Vlada, 1999 yılında NATO bombardımanı sırasında kamyon şoförü olarak çalışmaktadır. Gizemli bir yükü Kosova'dan Belgrad'a taşıma görevini üstlenmiştir ve savaştan zarar görmüş, bilmediği topraklarda araç kullanmaktadır. Görevi bittiğinde eve dönüp hareketinin sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır. Ognjen Glavonić'in yönettiği, Leon Lučev, Pavle Čemerikić ve Tamara Krcunović'in rol aldığı Yük, 2018'de çekilmiş... 

22 ŞUBAT 

DİKİŞLER

Akbank Sanat'tan Sırp sinemasına yakından bakış - Resim : 2

Gerçek bir olaydan yola çıkan film, Sırbistan'da hastanelerde yaşanan ve önüne geçilemeyen çocuk kaçırma olaylarını odağına alıyor. Miroslav Terzić'in yönettiği 2019 tarihli Dikişler'de Snezana Bogdanovic, Marko Bacovic ve Jovana Stojiljkovic rol alıyor. 

29 ŞUBAT 

GÜNEY RÜZGÂRI 

Akbank Sanat'tan Sırp sinemasına yakından bakış - Resim : 3

Belgradlı otomobil hırsızı Petar, kız arkadaşıyla yeni bir daireye taşınmıştır. Bir çeteye mensuptur. Kazanılan para herkese yetmektedir ama yanlış bir arabayı çalınca işler tersine döner... 2018 tarihli Miloš Avramović imzalı filmde Miloš Biković, Miodrag Radonjić ve Dragan Bjelogrlić başlıca rolleri paylaşıyor.

Akbank Sanat Yük