Ahmet Uğurlu kimdir? İşte usta oyuncu Ahmet Uğurlu'nun filmleri ve hayatı

HABER MERKEZİ
Kimdir
Ahmet Uğurlu kimdir? İşte usta oyuncu Ahmet Uğurlu'nun filmleri ve hayatı

Türk tiyatro ve sinemasının güçlü ismi Ahmet Uğurlu, son olarak sevilen dizi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'nde 'Emekli Başkomiser Aziz' rolüyle karşımıza çıkmıştı. Peki, Ahmet Uğurlu kimdir?

Yıllar içerisinde pek çok yapımda seyirci karşısına çıkan sevilen usta sanatçı Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti. Uğurlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından hayranları yasa boğulurken, oynadığı filmler bir kez daha gündeme geldi.

AHMET UĞURLU KİMDİR?

Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952 tarihinde Konya'da dünyaya geldi. Sağlık memuru bir babanın oğlu olan Uğurlu, babasının tayini nedeniyle ilkokul eğitimine Bursa'da başladı.

Gençlik yıllarının büyük bir kısmı Bursa'da geçen Ahmet Uğurlu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini burada tamamladı.

OYUNCULUK KARİYERİ

Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra, oyunculuk kariyeri boyunca pek çok başarılı yapımda rol aldı. Yetenekli ve sevilen oyuncu 1979 yılından beri sayısız tiyatro oyunu ve filmde seyirciyle buluştu.

Son olarak Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde rol alan Ahmet Uğurlu, 2017 yılında oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Ahmet Uğurlu, eşi Necef Uğurlu ile 1991 yılında boşandı. Sevilen oyuncu, kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun abisidir.

FİLMOGRAFİSİ

Ahmet Uğurlu'nun içerisinde bulunduğu yapımlar şu şekildedir:

1982: Mine

1987: Büyük Miras: Editha Alnıaçık - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995: Day Day - Dalman

1996: Tabutta Rövaşata - Mahsun

1997: Avcı - Çolak Osman

1998: Eski Fotoğraflar

1999: Doğum Yeri Absürdistan - Emre

2000: Gökten Düşen Hazine

2002: Başımıza Gelenler - Zühtü

2005: Döngel Kârhanesi - Keskin

2007: Eşref Saati - Terzi Yadigar

2009: Zoraki Başkan - Emin Eminoğlu

2010: Memleket Meselesi - Adil Hoca

2011: Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Emekli Başkomiser Aziz