Afganistan'ın ilk kadın yönetmeni Saba Sahar'a silahlı saldırı: Karnından vuruldu

Afganistan'ın ilk kadın yönetmeni Saba Sahar'a silahlı saldırı: Karnından vuruldu

Afganistan'ın tanınmış oyuncularından, insan hakları savunucusu ve ülkenin ilk kadın yönetmeni Saba Sahar'a başkent Kabil'de silahlı saldırı düzenlendi. Karnından yaralanan Sahar, hastanede tedavi altında...

Afgan oyuncu, yapımcı, insan hakları savunucusu ve Afganistan'ın ilk kadın yönetmeni Saba Sahar, işine giderken aracında silahlı saldırıya uğradı.

Başkent Kabil'in batı kesimindeki saldırıda karnından yaralanan Sahar, acilen ameliyata alındı.

Saldırıda araçta olan Sahar'ın iki koruması da yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu şu ana dek üstlenen olmadı.

Saba Film Enstitüsü'nün kurucusu olan sanatçı, bugüne kadar üç bağımsız film yönetti.

Komiser Amanullah isimli dizinin yönetmen koltuğunda oturan Sahar, dizide aynı zamanda başrolü de oynadı. Cesur ve dürüst bir kadın polis karakterini canlandıran Sahar, erkeklerin dünyasında terörle mücadele ediyordu.

Oyuncu, yer aldığı yapımlarda Taliban, savaş ağaları veya uyuşturucu baronları gibi kötü karakterlere karşı adalet ve dürüstlük için mücadele eden güçlü kadın rollerini üstleniyor. 

Afganistan'ın ilk kadın yönetmeni Saba Sahar'a silahlı saldırı: Karnından vuruldu - Resim : 1

Saba Sahar, daha önce İngiliz Guardian gazetesine verdiği röportajda "Afgan kadınlarının erkeklerin yaptığı her şeyi yapabileceğini göstermek istiyorum," ifadesini kullanmıştı. Devamındaki ifadeleriyse şöyleydi: "Kızlarını ve eşlerini eve kapatan muhafazakârlara kızlarının ve eşlerinin eğitim almalarının, biraz para kazanmalarının, Afganistan'ın yeniden inşasına yardım etmeleri için onların dışarı çıkmalarına izin vermelerinin ne kadar önemli olduğunu göstermek istiyorum."

Aynı röportajda bu isteklerin bir bedelinin olduğunu da belirten oyuncu şunları söylemişti: "Her sabah evden çıktığımda ölebileceğimi biliyorum, ailemi bir daha asla göremeyebilirim."

Saba Sahar, birkaç yıldır ölüm tehditleri alıyordu...