5. İstanbul Tasarım Bienali, "Empatiye Dönüş" başlığıyla yarın açılıyor

5. İstanbul Tasarım Bienali, "Empatiye Dönüş" başlığıyla yarın açılıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 5. İstanbul Tasarım Bienali, yarın başlıyor. Bu yılın başlığı, Empatiye Dönüş...

5. İstanbul Tasarım Bienami, sergiler, kamusal alanda yer alan açık hava yerleştirmeleri ve dijital video serilerini kapsayan üç farklı disiplinde takipçilerle buluşacak.

"Empatiye Dönüş: Birden fazlası için tasarım" başlıklı bienal, sergi mekânları Pera Müzesi ve ARK Kültür'de, İstanbul sokaklarıyla ve dijital ortamda farklı ülkelerden ve disiplinlerden katılımcıların projelerine ev sahipliği yapacak.

Sergilerdeki projeler 15 Kasım'a kadar ziyarete açık kalırken şehirdeki müdahaleler, araştırma projeleri ve video serileri, 30 Nisan 2021'e kadar gelişerek devam edecek.

5. İstanbul Tasarım Bienali'nin açılışı, yarın 11.00'de İKSV'nin YouTube kanalında yayınlanacak bir videoyla yapılacak. 

Bienal, tasarıma empati odaklı yeni bir rol biçen fikirleri ve projeleri bir araya getirirken, duygulara ve hislere aracı olan tasarımı, özen göstermeyi amaç edinmiş bir pratik olarak sunuyor. Hassas, dikkatli, kimi zaman da iyileştirici yaklaşımlar benimseyen tasarımcılar, insanları birbiriyle, aynı zamanda da etrafındaki dünyayla, diğer türlerle, mikroorganizmalarla, toprakla, suyla, hatta evrenle bir araya getirmeyi hedefliyor...

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV 5. İstanbul Tasarım Bienali