30 Ağustos Zafer Bayramı önemi nedir? İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları!

Kültür Sanat haberleri
30 Ağustos Zafer Bayramı önemi nedir? İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları!

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları, sözleri ile anlam ve önemi araştırma konusu olmuş durumda. Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanması her sene 30 Ağustos'ta kutlanıyor.Bu içeriğimizde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milleti için son derece önemlidir. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bu özel günde 30 Ağustos'un kaçıncı yıl dönümü olduğu da araştırılıyor. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kaçıncı yılı? Bu sene Zafer Bayramı'nın kaçıncı yıl dönümü? 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN KAÇINCI YILI?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bu yıl 102. yıl dönümünü büyük bir coşku içinde kutlayacağız.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

26 Ağustos 1922’de başlayan 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Taarruzun planlaması büyük bir gizlilik ve titizlik içinde yapılmıştır. Taarruzun zamanından Gazi Mustafa Kemal Paşa ve yanındaki bir iki yakın mesai arkadaşından başka kimse haberdar olmamıştır.

Büyük Taarruz öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden dördüncü defa olmak üzere Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya Başkomutan unvanı verilmiştir. 30 Ağustos’ta Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerek basında gerekse halk arasında büyük sevinçle karşılanmış, orduya ve ordunun Başkomutanına başarılarından dolayı tebrik telgrafları gelmiştir.

Zaferden iki yıl sonra 30 Ağustos 1924’te Dumlupınar’da Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın da katıldığı bir törenle hem zafer kutlanmış hem de şehitler anılmıştır.

Bu törenden iki yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir kanun çıkarılarak 30 Ağustos’un ordunun bayramı olduğu belirlenmiştir.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI VE SÖZLERİ

Türk milletinin en önemli başarılarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve özlemle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene.

Şanlı tarihimizde elde ettiğimiz sayısız zaferleri andığımız bu günde tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor herkesi Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

İstiklalimiz tarihinde önemli bir yeri olan büyük zaferde payı olan herkese şükranlarımı bir borç biliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun...

Kültür sanat haberleri

Kaynak: Haber Global TV