2022 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM
2022 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar?

2022 DGS başvuruları ile ilgili detaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan sınav takvimi ile belli oldu. Peki, DGS başvurusu nasıl, nereden yapılır? 2022 Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

2022 DGS başvuruları hakkında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nden açıklama yapıldı. Bir başka yandan da yayımlanan sınav takvimi ile Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'nın yapılacağı tarih de böylelikle netlik kazanmış oldu. Yüksek öğrenimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçmeleriyle tamamlamak isteyen kişilerin girmiş olduğu DGS ile ilgili 2022 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? DGS başvurusu nasıl, nereden yapılır? 2022 Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti nedir? gibi soru ve konu başlıkları da böylelikle araştırılmaya başlandı. Dikey Geçiş Sınavı'na yönelik ayrıntıları sizler için topladık.

2022 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) başvuruları 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesi üzerinden yapılacak. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM'nin sitesi üzerinden yayımlanacak.

2022 DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak açıklama ile netlik kazanmış olacak. 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında alınacak olan başvuruların sonrasında sınav, 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. DGS sonuçları ise 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

ÖSYM DGS

DGS'YE KİMLER GİREBİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj haricinde bütün mezuniyet koşullarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuru yapabilmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile de aynı koşullar dahilinde yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilenler de Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortam içerisinde ya da bizzat ÖSYM bürolarından da gerçekleştirebilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı bir şekilde yer bulmaktadır.

OSYM