Yusuf Erdoğan

Yusuf Erdoğan

7 Ağustos 1992 doğumlu futbolcu Yusuf Erdoğan, Galatasaray forması giydiği fotoğrafların ardından Fatih Terim tarafından transferinin veto edilmesiyle gündeme gelmişti. 28 yaşında olan Isparta doğumlu Yusuf Erdoğan, sol kanat oyuncusu.

Halen Kasımpaşa'nın futbolcusu olan Yusuf Erdoğan, Araklıspor altyapısında futbol hayatına başladıktan sonra 1461 Trabzonspor'a transfer oldu.

Buradan kiralık olarak 900 bin Euro bedelle Trabzonspor'a transfer olan Yusuf Erdoğan, 2014 yılında ise Trabzonspor'a bedelsiz olarak transfer oldu.

2017 yılında 1 milyon Euro bonservis bedeliyle Bursaspor kadrosuna dahil olan Erdoğan, 2019'da ise Kasımpaşa kulübüne bedelsiz transfer gerçekleştirdi.

2019-2020 sezonunda Galatasaray'a transferi konusunda anlaşan Erdoğan, henüz resmi anlaşma imzalamadan Galatasaray forması giydiği fotoğrafların sosyal medyada yer alması sonrasında Fatih Terim tarafından veto edildiği için Galatasaray'a transferi gerçekleşmedi.

Bugüne kadar 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi ve elemelerinde toplam 277 maça çıkan Yusuf Erdoğan, bu maçlarda 41 gol atarken 35 de asist yaptı. Kariyeri boyunca 40 sarı kart gören Erdoğan, 2 defa çift sarıdan kırmızı kart ve 1 de doğrudan kırmızı kart gördü.

Süper Lig kariyerinde, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa formaları altında Erdoğan'ın 21 gol, 22 asisti, Türkiye Kupası'nda 6 gol 2 asisti, Avrupa Ligi'nde ise 2 gol ve 2 asisti bulunuyor.