Reels

Reels

Reels Instagram'ın TikTok'a rakip olarak piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni bir araç. Instagram içerisinde bir özellik olarak gelecek olan bu araç, kullanıcılara kendi videolarını çekme, düet yapma, müzik ekleme gibi bir çok özellik içerecek. Henüz Brezilya'ya pilot olarak denenen uygulama bütün iOS ve Android telefonlarda kullanılabiliyor. Brezilya'daki pilot uygulamanın ardından Instagram'ın bu özelliği tüm dünyada yayına vermesi bekleniyor.

Reels ile kullanıcılar, 15 saniyelik bir video kaydı yapıp, hızı üzerinde düzenleme yapabiliyor, müzik ekleyebiliyor, düet özelliğiyle diğer videolardan da müzik alıp kullanabiliyor, videoyu Reels'de düzenleyip bu videoyu Instagram storylerinde (hikayelerde) yayınlayabiliyor ve özel mesajla da paylaşılabiliyor. 

Kullanıcılar Reels'i Instagram uygulamasında Instagram Stories'in kamera sekmesinde Boomerang ve Super Zoom gibi modların yanında Reels isminde bir mod daha bulunuyor. Kullanıcılar isterse sessiz bir modda isterse sesli olarak video kayıt yapma imkanına sahip. Çektikleri videolar için isterlerse başka bir videoda yer alan müziği ödünç olarak alıp kullanabiliyor. Videolarına müzik eklemek için popüler veya trend olan videolar arasında arama yapabiliyor. Hatta arama ekranlarında o müzik kullanılarak en fazla etkileşim veya erişim almış videoları da görebiliyor. Reels, kullanıcılara kullandıkları müziği miks edebilecekleri şekilde bir yönlendirme de yapıyor.