Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun, Eflatun Film tarafından yapılıp 2011-2013 yılları arasında TRT 1'de 3 sezon yayınlanan ve 2021 yılında Exxen'de yayınlanmaya devam eden absürt komedi türündeki Türk yapımı dizidir. Dizi temel olarak efsanevi karakterler Leylâ ile Mecnun'un hikâyesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürt komedi, bilim kurgu, durum komedisi ögeleri eklenmiştir.

Senaryosunu Burak Aksak’ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı ve kurgusunu Murat Bör’ün üstlendiği dizinin ilk bölümü 9 Şubat 2011 tarihinde TRT 1'de gösterilmiştir. 17 Haziran 2013 tarihinde yayımlanan 103. bölümün ardından dizi yayından kaldırılmış, ancak 104. ve son bölüm 27 Ocak 2014 tarihinde TRT'de yayımlanmıştır.

Behzat Ç. ile birlikte farklı yapım şirketlerine bağlı dizilerin birbirlerine konuk olduğu ilk dizi olan Leyla ile Mecnun sonlandıktan sonra aynı senaryo üzerinde bir de sinema filmi çekilmesi planlansa da, diziden bazı oyuncular ayrıldığı için bu fikirden vazgeçildi.

Acun Medya ve Exxen platformunun sahibi Acun Ilıcalı'nın teklifi üzerine dizi, 2021 yılında yeni bölümleri ile aynı kadro ile dijital yayın platformu Exxen'de 2 Eylül 2021'de sekiz yıl sonra yeniden yayımlanmaya başladı. İlk bölüm sonrasında Acun Ilıcalı dizinin olağanüstü ilgi gördüğünü ve beklentisinin üstünde izlenme sayısına ulaştığını açıkladı.

Oyuncular

Ali Atay - Mecnun Çınar

Deniz Işın - Leyla

Serkan Keskin - İsmail Abi

Cengiz Bozkurt - Erdal Bakkal

Ahmet Mümtaz Taylan - İskender Çınar

Osman Sonant - Hırsız Yavuz

Köksal Engür - Ak Sakallı Dede