Kasımpaşa

Kasımpaşa

1948 yılında gerçekleştirilen Dünya Olimpiyatlar'ında, Olimpiyat Şampiyonu olan güreşçiler Gazanfer Bilge, Mehmet Oktav ve Ahmet Kireççi'nin başarılarından dolayı, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından, armasında Ay - Yıldız taşıma şerefine layık görülmüştür.

Ve bu şerefin ardından Kasımpaşa Spor Kulübü, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün ardından Türkiye'de armasında Ay-Yıldız taşıyan ikinci Türk Takımı olmuştur.
Kuruluş amacı, sporun her faaliyetinde bulunabilme olanaklarını araştırıp, saptamak ve başta futbol ile güreş olmak üzere diğer spor dallarında faaliyet göstermek, çağdaş spor bilgisi ile gençleri bilgili kılacak uygulamalarla eğitmek ve sporun tüm güzelliklerine teşvik ile kişiliklerini değerlendirmektir.

Zor Günlerin Takımı
7 Ekim 1977 tarihinde, kulüp binası tamamen yandı. Tarihi kupalar, şiltler ve evraklar kül oldu. Kasımpaşa’nın maddi kaybı 700 bin lirayı buldu. 1986 yılında ikinci defa yangın şoku yaşayan Kasımpaşa, kayıplara rağmen ayakta kalmayı bildi.

Ruhunda Özgürlük Var
Kasımpaşa’nın kuruluşu işgalci İngiliz askerlerine karşı yapılan mahalle maçına dayanır. Kasımpaşalı gençler, İngilizleri yenmek için kendi aralarında bir takım kurarlar. Maç sonucunda İngilizleri 11-4 yenen Kasımpaşa’nın serüveni o gün başlar.

Bir Zamanların Medarı İftarı
Kasımpaşa, 1940-1960 yılları arasında fırtına gibi eser. İstanbul ve ulusal ligin dişli takımlarındandır. 3 büyükler olarak adlandırılan GS, FB ve BJK’nin korkulu rüyası olur.

Bir Olimpiyat Efsanesi
Olimpiyatlarda; Gazanfer Bilge, Mehmet Oktav ve Ahmet Kireççi ile şampiyon olan Kasımpaşa, armasında Ay-Yıldız kullanması şerefine layık görülür.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ilk kez Kasımpaşa'nın Türabi Baba'daki binasında törenle okunup duvara asıldı. Bu nedenle 1934 yılı Kasımpaşalılar ve Kasımpaşa İdman Kulübü için önemli bir yıldır.

Kasımpaşa, 1951 yılında Türk futbolunun profesyonel döneme geçişi ile profesyonelliği seçen ilk 10 kulüp arasındadır. Yeni kurulan "Türkiye Profesyonel Ligi"nin ilk futbol karşılaşmasını 5 Ocak 1952 tarihinde İnönü Stadı'nda oynamak da Kasımpaşa ve Galatasaray kulüplerine nasip oldu.

Kasımpaşa'dan Necdet Çoruh 1953-54 sezonunda "Dünya Gençler Şampiyonası"nda üçüncü olan Genç Milli Takım kadrosunda yer aldı.

Kasımpaşa Gençlik Kulübü futbol takımı 1954-55 sezonu sonunda en centilmen takım ünvanını aldı.

1954 Dünya Kupası A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan ortadaki Çetin Zeybek ,

KASIMPAŞA STADI: 2004 yılında UEFA kriterlerine uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek, çok amaçlı modern bir spor kompleksi olarak Türk sporuna kazandırılan Kasımpaşa Stadyumu, Recep Tayyip Erdoğan adını alarak İstanbul'un gözde spor tesisleri arasına girmiştir. 

Özürlü tribünü ile birlikte 14.000 koltuk kapasitesine sahip olan Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu, A,B,C,D,E, F ve G bloklarının birleşmesiyle 7 kısımdan inşa edilmiştir. Kulüp binası ve Güreş Şubesinide içinde barındıran stadyumda bir kale arkası tribün (Misafir Tribünü), kapalı ve şeref tribünü bulunmaktadır. Modern alt yapıya sahip stadyumda, Kulüp binası , futbolcu soyunma odaları, futbolculara ait dinlenme odaları, masaj salonu , bilardo salonu, banyo ve tuvaletler 5 yıldız konforunda teknolojiyi üstün kılacak bir şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ: Teknik Direktör Mehmet Altıparmak'ın yardımcılıklarını Murat Akyüz, Korhan Özen, Murat Akarsu, Tanser Aydın, Süleyman Varlık, Özgür Öçal, Uğur Güler, Barış Kanbak, Cem Ergenç yapmaktadır.

KASIMPAŞA 2020-2021 SÜPER LİG KADROSU:

  AHMET OĞUZ 
  ALAN LIMA CARIUS 
  ANIL KOÇ 
  AYTAÇ KARA 
  BANGALY FODE KOITA 
  BERAT KALKAN 
  BERK ÇETİN 
  BI GOUA GERARD GOHOU 
  ÇAĞTAY KURUKALIP 
  DAVID PAVELKA 
  DOĞUCAN HASPOLAT 
  EVREN EREN ELMALI 
  HARIS HAJRADINOVIC 
  JULIAN MARC JEANVIER 
  KEVIN VARGA 
  LORET SADIKU 
  MAHMUT ERTUĞRUL TAŞKIRAN 
  MEHMET ENES SARI 
  MEHMET FEYZİ YILDIRIM 
  MİCKAEL SYLVAİN TIRPAN 
  OĞUZHAN ÖZCAN 
  ONUR URAL 
  OUSSAMA HADADI 
  RAMAZAN KÖSE 
  TARKAN SERBEST 
  TOMAS BRECKA 
  YASİN DÜLGER 
  YUSUF ERDOĞAN