Hazer Amani

Hazer Amani

Şarkıcı Sıla ile evlenecek olan Hazer Amani, ünlü bir şeftir. 16 Kasım 1977 doğumlu olan Amani, 42 yaşındadır. Aslen Ankara doğumlu olan Hazer Amani'nin annesi Türk babası ise İran'ın kuzeyindeki Reşt bölgesindendir. 1.77 boyunda olan Amani, 68 kg ve Akrep burcudur.

TED Ankara kolejinden mezun olan Amani, daha sonra ODTÜ'de Sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika'da Cordon Bleu'de aşçılık eğitimi aldı. Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika'da çalışmaya başladı ama sadece yemek bilmek ona yetmediği için üstüne Cape Wine Academy'de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika'dan 2010 yılında İstanbul'a döndüğünde Chilai adlı restoranın Executive Chef'i olarak çalıştı. 2011 yılının "En Yaratıcı Şefi" ödülünü aldı. 

2015 yılında 24Kitchen'da ve Fox'ta 16 bölüm yayınlanan "Mutfakta Buluşalım" isimli bir yemek programı hazırladı.

Tam bir lezzet gezgini olan Hazer Amani; dünyanın çeşitli yerlerinden yemek tariflerini, tematik bir kanalda 250 bölüm yayınlanan bir yemek programında izleyicileriyle paylaştı.

Hazer Amani, ilk şubesi 2018 yılında açılan "Fireroom" adlı "gurme sokak lezzetleri" konseptli restoranların sahibidir.

TV8'de yayınlanan Masterchief Türkiye'de üç jüri üyesinden biri olarak programın reytinglerine önemli katkı sağlayan Hazer Amani, daha sonra ise bu programdan ayrılarak Fox'ta yayınlanan The Taste Türkiye'nin 2. Sezon kadrosuna dahil olmuştur. Amani, programda moderatör ve mentor şef olarak görev yapmaktadır.

Sık sık ekranlarda gördüğümüz Hazer Amani başta gastronomi alanında yaptığı çalışmalar ve yorumlar ile adından söz ettirmektedir. Reklamlarda da boy gösteren Amani, Knorr reklamlarında rol almıştır. Hem Anadolu hem de Batı mutfaklarını çok iyi bilen Amani, 2018 yılında İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bulunan Metal Oto'nun sahibi Murat Özkaya ile ortak bir şekilde Fireroom adlı restaurant açmıştır. 

Cape Town'da yer alan Ellerman House Hotel'de 600 kişilik grupta yer alan başta Nelson Mandela olmak üzere birçok önemli isme yemek yapmıştır. Ayrıca Ellerman House'in villalarında kalan İngiliz süper model Kate Moss için yemek hazırladığını, yemek yaparken çok heyecanlandığını ifade etmiştir. Amani'nin idolü 'Modern mutfağın babası' olarak anılan Marco Pierre White'dir. 

Amani,  Deniz Mumcuoğlu ile 2013 yılında dünya evine girmiştir. Mumcuoğlu, aynı eşi gibi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunudur. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda çalışmış olan Mumcuoğlu, bir dönem New York'ta ikamet etmiştir. Daha sonra ise çift boşanmıştır.