Hatayspor

Hatayspor

1967 yılında müsabakalarla halkın ilgisini çekmek ve gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtulması için şehrin ileri gelenleri tarafından kurulmuştur.
Hatayspor’un ilk kurucuları üyeleri: Razık Gazel (Başkan), Orhan Aksuyu (2. Başkan), Fatih Hocaoğlu (Genel Kaptan), Hüsnü Hataylı.

2. Lige yeni adım atan bu köklü takım maçlarını 6015 kişilik Antakya Atatürk Stadı’nda oynayan takım, 2. Lig’de mücadele etmektedir.

1967-1968 Sezonunda Kurtuluşspor – Esnafspor ve Reyhanlı Gençliksporun Birleşmesiyle Kurulmuştur.
Renkleri Bordo- Beyazdır. Ayrıca Defneyaprağı Yeşili rengini de üçüncü renk olarak almıştır. Bordo Rengi Asaleti, Beyaz Rengi Temizliği, Defneyaprağı Yeşili de Barışı Simgeler.
İlk şampiyonluğu 1969-1970 sezonunda teknik direktör İlker Tolon birlikte yaşamıştır. Daha sonra aralıklarla 3 Lig’e düşmüş, tekrar 2. Lig’e çıkarak inişli çıkışlı bir grafik izlemiştir.
 
Hatayspor bugün futbol, hentbol, masatenisi, güreş, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, atletizim gibi Tescili olan branşlarda faaliyet göstermektedir. En önemli tescili branşları ise futbol,güreş ve atletizimdir.
2. ligin köklü kulüplerinden biri olan Hatayspor tarihinde hiç Süper Lig tecrübesi yaşamamıştır. En büyük başarısı geçmiş yıllarda şu anki ismi ile 1. Lig’i 4. sırada tamamlamasıdır.
3. Lig Klasman grubunu lider ve 3. Lig Yükselme grubunu da 6. tamamlayarak 3. Lig play-off oynamaya hak kazandı ve ilk rakibi Ankara Demirspor oldu. Rakibi Ankara Demirspor’u normal süresi ve uzatmalarda 1-1, toplamda 5-2 yenerek finale çıktı ve rakibi Yalovaspor oldu.
Finalde 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 yenilerek elendi. 2011-2012 sezonu sonunda bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş ve 2012-2013 sezonunda 2. Lig’de oynamaya hak kazanmıştır.
2012-2013 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve ligi 2. bitirerek play-off oynamaya hak kazanan takım, Fethiyespor ile oynadığı final maçını kaybederek 1. Lig’in kapısından döndü. 2013-2014 sezonunda da Hatayspor,  bu kez Alanyaspor ile oynadığı final maçını penaltılarda kaybedince 1. Lig’e yükselme şansını ikinci kez kaybetti.
Türkiye futbol liglerinde en fazla karşılaştığı rakip, 43 maç ile Tarsus İdman Yurdu’dur. Hatayspor bu 43 karşılaşmada 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 15 mağlubiyet almıştır.

HATAYSPOR STADI: 25 bin kişilik kapasiteye sahip Recep Atakaş Stadyumu

HATAYSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: Sportif Direktörü Fatih Kavlak olan Hatayspor'un teknik direktörü Ömer Erdoğan. Yardımcılıklarını ise Özhan Pulat, Gökhan Zan, İsmail Serbest, Mehmet Kale, Nihat Yüksel ve Coşkun Özdemir yapıyor.

HATAYSPOR 2020-2021 SÜPER LİG KADROSU:

  AABID RAYANE 
  AARON SALEM BOUPENDZA 
  ABDURRAHMAN CANLI 
  ADAMA TRAORE 
  AKIN ALKAN 
  ALEXANDROS KATRANIS 
  BURAK CAN ÇAMOĞLU 
  DAME DIOP 
  GÖKHAN KARADENİZ 
  HELDER JORGE LEAL RODRIGUES BARBOSA 
  IDIR QUALI 
  ISAAC SACKEY 
  JOSEPH AKOMADI 
  MAME BIRAM DIOUF 
  MESUT ÇAYTEMEL 
  MİRKAN AYDIN 
  MUHAMMET MAHMUT EMİR 
  MUNIR MOHAND MOHAMEDI 
  PABLO RENAN DOS SANTOS 
  RUBEN TIAGO RODRIGUES RIBEIRO 
  SELİM ILGAZ 
  SONER ÖRNEK 
  STRAHIL VENKOV POPOV 
  YAVUZ BUĞRA BOYAR 
  YUSUF ABDİOĞLU