9 yıldır Dubai'de yaşayan Mısır kökenli İngiliz Sarah Hamouda, hamileyken yan uğraş olarak geliştirdiği çikolatayı ilk olarak 2021'de piyasaya sundu.
Dubai çikolatası, Orta Doğu'nun zengin tatlarını lüks çikolata kültürüyle buluşturma arayışı sonucunda ortaya çıkmıştır. Özellikle Dubai gibi dünya çapında gurme tatlara büyük önem verilen bir şehirde, geleneksel lezzetlerin modern dokunuşlarla yeniden yorumlanması fikri, bu çikolatayı doğurmuştur.
Dubai çikolatası, özel kakao çekirdeklerinin dikkatlice seçilip işlenmesi ile yapılır. İlk adım, kakao çekirdeklerinin özenle kavrulmasıdır. Bu işlem, çikolatanın karakteristik lezzetini ve aromasını kazanmasını sağlar. Kavrulmuş çekirdekler daha sonra öğütülerek kakao hamuru haline getirilir.