Barış Murat Yağcı

Barış Murat Yağcı

21 Ocak 1991'de İzmir'de dünyaya gelen Barış Murat Yağcı, şu an 29 yaşında. Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Yağcı, ardından Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde eğitimine devam etti.

Basketbola İzmirspor'da başlayan Yağcı, 12 yaşındayken Efes Pilsen'e transfer oldu. Uzun yıllar profesyonel olarak basketbol oynayan Barış Murat Yağcı, aşil tendonundan sakatlandıktan sonra basketbola veda etti. 

Boyu 1.92 olan 29 yaşındaki yarışmacı, 2011'de Best Model'e katıldı ve 'Best Fotomodel' seçildi. Genç kızların Zac Efron'a benzettiği Yağcı, yarışma sonrası Milano, Brezilya ve ardından da İsviçre'de modellik yaptı. Yurt dışından döndükten sonra bir dönem garsonluk da yapan Yağcı'nın hayatı menajeri Selim Akar değişmiş. Akar sayesinde oyunculuğa adım atan Barış Murat Yağcı, ilk olarak 'Kocamın Ailesi'nde rol aldı. Daha sonra 'Kiralık Aşk' dizisinde Eymen karakterini canlandıran oyuncu, yavaş yavaş tanınmaya başlayıp son olarak 'Şevkat Yerimdar' dizisinde "Bora" karakterini canlandırdı.

Barış Murat Yağcı, Survivor 2020'nin iddialı yarışmacılarından biri. Survivor 2020'nin şampiyon adayı olarak gösterilen Barış Murat Yağcı, 8 defa üst üste elde ettiği SMS birinciliğiyle Survivor'da bir ilke imza attı.