Ali Rıza Babaoğlan

Ali Rıza Babaoğlan

Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)'nın en genç kurucular kurulu üyelerinden biri olan Ali Rıza Babaoğlan 1986 Diyarbakır doğumlu ve 34 yaşında.

Ali Rıza Babaoğlan, özel sektörde 2008 yılından bu yana tam zamanlı çalışmakta olan bir bilişim sektörü profesyonelidir. Son olarak İrlanda'nın Dublin şehrindeki LinkedIn'in Avrupa merkez ofisinde yürüttüğü LinkedIn'in Türkiye Bölge Direktörlüğü görevinin öncesinde IBM Türkiye ve SAP Türkiye'de görev almış, Microsoft'da öğrenci çalışan olarak çalışmalar yapmıştır.

2015 yılından bu yana kurmuş olduğu Grow in EMEA isimli Avrupa, Ortadoğu ve Afrika odaklı girişim fonlaması, yatırım yönetim ve yönlendirme şirketiyle Türkiye'de birçok teknoloji girişimine yatırımcı ortak olarak dahil olmuştur. Babaoğlan şu an itibariyle REMPeople.com (Gerçek Zamanlı Perakende Denetimi), EKMOB.com (Mobil Saha Ekip Yönetimi), Pandora Reality (Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik), Temizlikyolda.com (Temizlik Pazaryeri) ve Segmentify (e-Ticaret Dönüşüm Optimizasyonu) gibi ülkemizin bilinen internet şirketlerinde yatırımcı veya yönetim kurulu üyesi gibi farklı görevlerde bulunmaktadır. 

2018 yılı Kasım ayından bu yana EKOTÜRK TV'de her hafta canlı yayınlanan İŞ'TE FİKİR isimli girişimcilik odaklı televizyon programını yapmakta olan Babaoğlan, farklı birçok televizyon programına da katılarak Bilişim sektörünün farklı alanları üzerine zaman zaman değerlendirmeler yapmakta ve START UP isimli girişimcilik odaklı dergi için köşe yazıları yazmaktadır.

Dünyaca ünlü global bir organizasyon olan Junior Chamber International (JCI) tarafından 2009 yılında Türkiye'nin On Başarılı Genci (TOYP) ödülüne layık görülen Babaoğlan, 2008 yılında IBM tarafından En İyi 75 Mühendislik Öğrencisi arasına seçilerek IBM Zurich Araştırma Merkezi'nde özel bir inovasyon eğitimine davet edilerek katılmıştır ve 2007 yılında da Microsoft tarafından En İyi Öğrenci Çalışan ödülüne layık görülmüştür. Babaoğlan, Türkiye'yi 2008 yılında Avrupa Bilişim ve Beceri Olimpiyatları'nda temsil etmiştir.

Sosyal sorumluluk tarafında da çalışmalarına devam ederek Yeni Bir Lider Derneği'nde genç profesyoneller ile üniversite öğrencilerinin liderlik çalışmalarına destek olan Babaoğlan, öğrenciliği döneminde de Birleşmiş Milletler Gönüllüsü olarak İtalya'nın Spoleto ve Kenya'nın Nairobi ile Mombasa şehirlerinde UNDP Millennium Development Goals programı için gönüllü çalışmalar yürütmüştür.

Bugüne kadar Türkiye'de 40'dan fazla üniversitede 4.000'den fazla öğrenci ile farklı etkinlikler kapsamında bir araya gelerek konuşmalar yapan Babaoğlan, profesyonel anlamda ise TAI TUSAŞ, Bakioğlu Holding, ROCHE ve VESTEL gibi kurumlarda kurum içi konuşmalar yapmıştır.

Uluslararası anlamda Lviv'de gerçekleştirilen IT ARENA, Beyrut'da gerçekleştirilen ARABNET, Kahire'de gerçekleştirilen RISEUP SUMMIT, Hamburg'da gerçekleştirilen NEXT gibi etkinliklere davetli konuşmacı olarak katılarak konuşmalar yapan Babaoğlan; Türkiye'de ise Webrazzi Summit, Webit, Eurasia BlockChain Summit, Boğaziçi Zirvesi, MÜSİAD Vizyoner, World Angel Investor Business Forum gibi etkinliklerde konuşmalar yapmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) Fildişi İş Konseyi, Katar İş Konseyi ve Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi üyelikleri ile Kuveyt İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.