Zonguldak'ta sel felaketi: Mağdur vatandaş yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı

Karadeniz Zonguldak haberler AFAD

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Batı Karadeniz'de Zonguldak'ta, Gaziler deresinin debisi yükselmesi sebebi ile, caddeyi, seraları ve hayvanların yaşam alanlarını su bastı. Mağdur vatandaş yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Meteorolojinin kuvvetli sağanak uyarısı yaptığı Batı Karadeniz'de beklenen yağışlar gerçekleşti. Zonguldak sele teslim oldu. Dün, sağanağın ardından Kilimli ilçesi açıklarında hortum oluşmuş, bazı evlerin çatıları uçmuştu. Bugün de sel riski devam ediyor. 

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarıldı. Mağdur vatandaşların evleri balçık içinde kaldı. Seralara da balçık dolayısı ile giriş yapılamıyor.

BÜYÜK EMEK VERİLEN SERALAR BALÇIKLA KAPLANDI

Zonguldak'ta Gaziler deresinin debisi yükselmesi sebebi ile, caddeyi, seraları ve hayvanların yaşam alanlarını su bastı. Zonguldak'ta yaşayan mağdur bir vatandaş, sel esnasında evde olduklarını gelen gürültü ile zor kaçtıklarını ifade etti. Hayvanları kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Gözyaşları içinde,  ''seramdaki fasulyelerim, biberlerim gitti'' dedi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine göre, Batı Karadeniz'de süren yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırıp yarın gece saatlerine kadar,  sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

zonguldak Batı Karadeniz sel meteoroloji sel uyarısı yağışlar Zonguldak hava durumu