Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ: CHP, Mansur Yavaş'ı aday göstermeyerek Türkiye'nin elinden bir değişim şansını alıyor

CHP Ümit Özdağ
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ: CHP, Mansur Yavaş'ı aday göstermeyerek Türkiye'nin elinden bir değişim şansını alıyor

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "CHP, Mansur Yavaş'ı aday göstermeyerek Türkiye'nin elinden bir değişim şansını alıyor" dedi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 2018 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday gösterilmek istendiğine dair iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. CHP'nin Gül'ün adaylığını kabul ettiğini iddia eden Özdağ, kendisinin adaylığını reddettiğini vurguladı. 

Özdağ, anlı yayında kendisine yöneltilen "Cumhurbaşkanı adayı olarak neden Mansur Yavaş ismini söylediniz?" sorusuna ise şu sözlerle yanıt verdi:

"Mansur Yavaş'ı CHP aday göstermek istemiyor. Diğer ortaklardan da var istemeyen. Bundan sonrası siyasi dedikoduya gireceği için nezaketsizlik olur. Biz bu açıklamayla Sayın Mansur Yavaş'ın tekrar masaya isminin geri gelmesini ve kamuoyu önünde bunun tartışılmasını istedik." dedi.

Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığı ile ilgili, "Durum bu olunca, açık ara kazanacak tek aday Mansur Yavaş'ken, Mansur Bey'e, "O Ankara'da işine devam etsin" şeklinde yaklaşımla tavsiye edilmesi bir anti-demokratik tutumdur. Ama daha önemlisi, Türkiye'nin elinden bir değişim şansını alıyor CHP." açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: Haber Global TV

zafer partisi Zafer Partisi haberleri son dakika Zafer Partisi haberleri Ümit Özdağ CHP CHP haberleri Mansur Yavaş Mansur Yavaş haberleri