Yumurtanın içine 1 tatlı kaşığı ekleyen arkasına yaslanıp keyfine bakıyor! Yumurtayı çatlatmadan haşlamak için tek gereken...
Yumurtanın en sağlıklı hali olarak hazırlanan haşlanmış yumurtayı pişirmek ne kadar kolay görünse de bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Yumurtanın haşlanırken çatlamasını engellemek için bazı doğal yöntemler bulunuyor. Bu yöntemi kullanınca yumurta asla çatlamıyor.
Yumurta aşlarken kullanabileceğiniz bu doğal yöntem karbonat ile karşımıza çıkıyor. ev temizliğinde kullanımı ile mucizevi etkiler sağlayan karbonatın alternatif kullanımlarından biri de yumurta haşlarken çatlamayı önlemesi amacıyla kullanmaktır.
Karbonat kullanarak yumurtanın çatlamasını önlemek için uygulamanız gereken yöntem ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken yumurtayı haşlarken haşlama suyu içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat eklemek. Suya eklenen karbonat yumurtanın kabuğunun sertleşip çatlamasını önleyecek ve kabuğu tek parça halinde tutmaya yardımcı olacaktır. Bu sayede asla çalamayan yumurtalar haşlayabilirsiniz.