Yumurta haşlarken mutlaka denemek gerek! Sadece iki tane ekleyince yumurta asla çatlamıyor
Yumurta haşlamak her ne kadar dışarıdan bakıldığında basit bir işlem gibi görünse de haşlama esnasında yapılan ufak bir hata yumurtanın çatlamasına neden olabilir. Bu yöntemi denediğinizde yumurtalar asla çatlamıyor.
Yumurta haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Yumurtalar buzdolabından alındıktan hemen sonra kaynar suya konularak haşlanırsa bu yumurtanın çatlamasına neden olur. Yumurtaları haşlamadan önce birkaç dakika da sıcaklığında bekletmek daha faydalı olacaktır.
Yumurtanın haşlanırken çatlamasını önlemek için bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemler içerisinde oldukça basit bir yöntem şeklinde karşımıza kürden kullanımı çıkıyor. Eğer yumurtaları haşlarken suyun içerisine iki adet kürdan koyarsanız yumurtaların çatlamadan haşlandığını göreceksiniz. Bu basit ama etkili yöntem sayesinde dilediğiniz gibi yumurta haşlayabilirsiniz.