Yumurta haşlarken bir de bunu deneyin! Usta aşçıların sır gibi sakladığı doğal yöntem gün yüzüne çıktı
Yumurta haşlarken bazı püf noktalardan yardı alabilirsiniz. Yumurtanın kabuklarının çatlamadan enfes şekilde haşlanmasına yardımcı olan bu püf noktalar doğal yöntemler ile karşımıza çıkıyor.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Yumurta haşlarken birden fazla püf noktadan yardım alabilirsiniz. Eğer yumurta haşlarken haşlama suyunun içerisine bir adet fincanı ters şekilde çevirip koyarsanız bu durumda yumurtalarınız çatlamadan pişecektir.
Ancak bu yöntem tabii ki kesinlik içermemektedir. Yumurta haşlarken eğer çatlamaların görülmesini tamamen engellemek istiyorsanız en etkili yöntem olarak tuz karşımıza çıkıyor. Tuz yöntemidir. Eğer yumurta haşlarken tencerenin içerisine az miktarda tuz serperseniz bu durumda yumurtalar haşlanırken çatlamayacak ve suda köpük oluşmayacaktır.