Yüksekova’da görüldü: Sirrokümülüs bulutu heyecan uyandırdı

Hakkari Gündem haberleri Yaşam Haberleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görülen sirrokümülüs bulutları ilgi odağı oldu. Aniden gökyüzünü kaplayan sirrokümülüs bulutları, bölge sakinleri ve gözlemciler arasında merak edildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir anda gökyüzünü kaplayan sirrokümülüs bulutları merak uyandırdı.

Yüksekova’da gökyüzünün sirrokümülüs bulutlarıyla kaplanması vatandaşı heyecanlandırdı. Mevsime bağlı düşük sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan sirrokümülüs bulutu, taneli yapısı nedeniyle etkileyici görüntüler oluşturdu. Gökyüzünde yaşanan doğa olayını gören bazı vatandaşlar bunu cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

Hamdi Çavlı isimli vatandaş, sabah saatlerinde havanın güneşli olduğunu belirterek, “Bir anda taneli bulutlar yoğunlaştı. İnan muhteşem bir görüntü var. Bizde o anı kaçırmamak için hemen kayıt altına aldık. Bunu araştırdığımızda, bu bulutlara sirrokümülüs deniliyormuş. Nadir görülen bir durum. Yaşanan bir doğa olayıdır. İnan oluşan bu görüntü herkesi cezbetti. Şu an muhteşem görünüyor” dedi.

SİRROKÜMÜLÜS BULUTLARI HAKKINDA

Sirrokümülüs (cirrocumulus; Cc), yüksek seviyede (5–13 km) bulunan bir bulut tipi. Bir katman halinde yayılmış ince, beyaz parçacıklar şeklindedir. Parçacıklar genellikle buğday tanesi veya küçük dalgacıklar halinde; birbirine bağlı ya da ayrık; genellikle düzenli bir desen oluşturacak şekilde dizilirler.

Sirrokümülüs bulutunu oluşturan parçacıkların genişliği genellikle 1 derecelik yaydan daha dardır. Bu genişlik kol ileri uzatıldığında yaklaşık olarak serçe parmağın kalınlığına denktir.

 

Kaynak: İHA