Yüksek lisans için gittiği ABD'de keşfetti! Türkiye'de kurduğu fabrikada günlük 15 tonluk üretim yaparak dünyaya pazarlıyor
2016 yılında 24 yaşındayken yüksek lisans yapmak üzere Amerika’ya giden Nazlı Esen Ummansu, çay pazarını keşfetti. Bugün ülke içerisinde kurduğu fabrikada günlük 15 ton bubble tea üreten genç girişimci, ürünlerini yurt içerisinde 4 bin noktaya, yurt dışında ise 21 ülkeye ulaştırmayı başardı.
Nazlı Esen Ummansu, ürünün daha çok tüketiciye ulaşması ve pazar hacminin daha da yukarı çıkması için Antalya’da düzenlenen 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda (Food Product) standı ile yerini aldı. Çok sayıda firma temsilcisi standı ziyaret edip bubble tea yudumlayarak ürün hakkında bilgi aldı.
“Yüzde yüz yerli sermaye ile Türkiye’de üretimini yapmaya başladık”
Hikayesinin 2016 yılında henüz 24 yaşındayken yüksek lisans yapmak üzere gittiği Amerika ziyaretinde başladığına dikkat çeken genç girişimci Nazlı Esen Ummansu, “Yaklaşık 8 yıl önce dünya çayları sektöründe ilk girişimimi yaptım. Yurt dışında çok popüler olan ama ülkemizde çok bilinmeyen dünya çaylarının ülkemizde tanıtılmasını sağladım. Daha sonrasında hem Amerika’da hem de Avrupa’da kullanımı çok artan bubble tea ürünlerinin yüzde yüz yerli sermaye ile Türkiye’de üretimini yapmaya başladık.