Yollar kapandı, iş yerlerini su bastı... Sel felaketi o illeri vurdu

Giresun samsun AFAD

Kuvvetli sağanağın etkili olduğu Samsun ve Giresun sele teslim oldu. Sanayi bölgesini yine su bastı, bulvarlar ve caddeler dere gibi aktı, alt geçitler ve parklar sular altında kaldı. Ev ve işyerlerini su basarken bölge halkı zor anlar yaşadı.

AFAD ve Meteoroloji'nin dün yaptığı kuvvetli sağanak uyarısının ardından sabaha karşı başlayan sağanak, Giresun ve Samsun illerini vurdu. Saatlerdir kesintisiz devam eden sağanak sel afetine yol açtı.

Samsun'un Canik ilçesinde bulunan sanayi sitelerini su bastı. İlkadım ilçesindeki bulvar, cadde ve yollar dere gibi aktı. Cumhuriyet Meydanı çevresi ve Anıtpark sele teslim oldu. Alt geçitler suyla doldu, yollar çöktü, araçlar yollarda mahsur kaldı.

Yollar kapandı, iş yerlerini su bastı... Sel felaketi o illeri vurdu - Resim : 1

Sel yine sanayi bölgesini vurdu. Sanayi göle döndü. Bazı bölgelerde ise evlerin bodrum katlarını ve iş yerlerini su bastı. Sel özelikle Canik ilçesi ile İlkadım ilçesinde etkili oldu ve büyük zarara yol açtı. Samsun Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Parkı sel sularıyla doldu, araçlar suyun içinde kaldı. Yayalar ise zor anlar yaşadı.

GİRESUN'DA YOL KAPANDI

Giresun şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yağışın ilerleyen saatlerde sağanak yağışa dönüşmesi, Karadeniz Sahil Yolu'nun Keşapdurağı mevkiinde su birikintisine neden oldu.

Yollar kapandı, iş yerlerini su bastı... Sel felaketi o illeri vurdu - Resim : 2

Karadeniz Sahil Yolu'ndaki su birikintisi trafiği aksattı. Ordu ve Trabzon yönlerine bir süre ulaşıma kapanan yol, yapılan çalışmaların ardından kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Öte yandan şehrin Sazbeyi mevkinde ise binaların zemin katındaki bazı iş yerlerini su bastı. 

Kaynak: İHA

Giresun Samsun AFAD meteoroloji