YKS TYT soru kitapçığı ne zaman açıklanacak? YKS TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı?

YKS TYT soru kitapçığı ne zaman açıklanacak? YKS TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı?

ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Peki, 2020 YKS TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak, YKS soru kitapçığı yayımlandı mı?

YKS sınav maratonunda ilk oturumda milyonlarca öğrenci ter döktü. YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağını da araştırmaya başlandı. Üç oturumda yapılacak YKS sınavı, ÖSYM'nin takvimine göre 28 Temmuz'da açıklanacak. YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi TYT,  10.15’te başladı ve 165 dakika sürdü. 

SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren öğrenciler, YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM, soru kitapçığı ve cevap anahtarı için bir tarih açıklamadı ancak, geçtiğimiz yıl yapılan sınavlar göz önüne alındığında soru kitapçığı ve cevap anahtarının sınavların tüm oturumunun sona ermesiyle açıklanması bekleniyor. Öte yandan, YKS sınav sonucunun açıklanacağı tarih ise belli oldu. ÖSYM'nin güncellenen sınav takvimine göre YKS sınav sonuçları 28 Temmuz'dan açıklanacak.

TYT'DE KAÇ SORU SORULDU?

TYT'de Türkçe testinde 40, tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

YKS TYT